Skagerrak Across 2008:

Nordens tøffeste båtrace

Kun tre av åtte startende deltakere sto løpet ut. Se videoen!

Publisert Oppdatert

Fakta

Skagen Across

Skagerrak across ble kjørt fra 1967 til 1972 og er gjenstartet i år. Løpet går fra Tvedestrand til Hirtshals og har en total distanse på 142 nm.

I 1982 brukte Petter Marcussen og Audun Tegdan 2 timer og 48 minutter på distansen Tvedestrand-Hirtshals-Tvedestrand. 26 år senere er rekorden fortsatt gjeldende i denne klassen.

Den gangen kjørte de en ombygd Windy Junior. Den var 22 fot og rigget med to Johnson påhengsmotorer på 235 hestekrefter hver.

Tekniske data

MTI 40 Race/Pleasure Series - Custom Paint

  • Lengde med drev: 12,3 m (40 fot)
  • Bredde: 3,42 m
  • Drivstoff: 1200 liter
  • Propell: 38' (stigning)/ 16' (diameter)
  • Drev: Speedmaster 6, dry sump
  • www.norskbatimport.no

Løpet, som gikk fram og tilbake mellom Tvedestrand og Hirtshals i sommer, er noe av det grommeste du kan se innen norsk motorbåtsport. Dette var også en del av 80-årsmarkeringen til Tvedestrand Motorsportklubb.

- Vi var så heldige å vinne dette racet med en MTI (amerikansk katamaran, journ. merk.) foran Andreas Ove Ugland som stilte i en Buzzi monohull. Racet i seg selv er en begivenhet, da siste man som om vant racet for 30 år siden het Don Aronow, båtlegenden som etablerte Cigarette, forteller Elling Wirum til Klikk Båt.

Les mer om MTI her

Han var med i båten som fullførte Skagerrak Across først sammen med Bjørn Hansen fra Sandefjord. Vinnertiden var på 3.02.04, 14 minutter for sent til å slå rekorden. Som seg hør i bør ble hele turen filmet fra helikopter i god amerikansk Poker Run-stil.

Les mer om racet her

Les mer om racet her

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning