Fart i sentrum

Fart i sentrum

Dette er sjøens parallell til to seters sportsbil.

Publisert Oppdatert

Stormway F-23 stammer fra et tidligere prosjekt av designeren Egil Ranvig. Både skroget og deler av navnet på vår testmodell er arvet av den gamle Hydrolift F-23, en modell som så dagens lys i 1994.

Designmessig har det hendt et og annet siden den gang, men til tross for en noe kantete "look" holder båten fortsatt mål: Dette er et sporty alternativ i skjærgårdsjeepklassen, en leken og vilter båt som krever sin mann i sjøen, men som med riktig trim yter så det holder.

Stormway F-23 har fått nytt konsoll, en frisk ny Ferrari-rød farge og noen flere kilo i skroget - ekstra tyngde som gjør båten bastant i bølgene.

God for 50+

Bak rattet i Stormway jobber jeg intenst fra den dype førerposisjonen. Jeg rekker å irritere meg over det bøyde plexiglasset i vindskjermen, som ødelegger utsikten mot sidene, og liker heller ikke at rattet til dels skjuler instrumentene på dashbordet.

Den hydrauliske styringen er dessuten tung, noe som virker sjenerende i en båt der det settes krav til et presist styremønster.

Det er uansett vanskelig å kritisere det steppede skroget, som gjør jobben på toppfarten 52 knop. Mercruisermotoren på 320 bensinhester er frisk, så også lyden av en jobbende V8'er. Litt enerverende blir nok likevel støyen i lengden.

Tur for to

Hvordan er Stormway som turbåt? Her om bord er det plass til fem kjøreglade passasjerer, men bare tre sitter beskyttet bak vindskjermen. I front finnes et stort stuverom med madrass, som til nød kan benyttes til overnattingsplass for en relativt liten person. Inntrykket vi sitter igjen med er udelt: Dette er en typisk tomannsbåt for de fartsglade, og helst dem som kan litt om båthåndtering i høy fart. Drivstofføkonomisk sett innbyr vel ikke denne bensinmotorversjonen til de lengste turene, men her finnes det mindre tørste alternativer, både med bensin og diesel.

Tekniske data - Stormway F-23

Lengde: 7,00 m, Bredde: 2,10 m, Vekt: 950 kg, Motor: Mercruiser 6,2 MPI 320 hk, Fart: 52 kn, Pris testbåt: fra 490 000 kr, Produsent: Glomma Båt AS: www.stormway.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning