Billig bruktbåt til salgs

Båtkupp til under 300.000

Klikk Båt har sjekket bruktmarkedet og gjort sine valg.

SPAR TUSENLAPPER: I følge ekspertene er det mulig å spare mange tusenlapper på båtkjøpet i disse dager.
SPAR TUSENLAPPER: I følge ekspertene er det mulig å spare mange tusenlapper på båtkjøpet i disse dager. Foto: Fotomontasje: Scanpix/Terje Bjørnsen/Pål André Skogen
Publisert Oppdatert

Har du noen kroner på bok som du har tenkt å bruke på båt, kan krisetid faktisk være en god tid. I trangere tider er båt noe av det folk velger bort først. Dermed øker tilbudet for deg som skal kjøpe.

Ekspertene mener derfor at båter generelt er blitt 15-20 prosent billigere i år enn de var for et år siden.

Klikk Båts erfarne journalister har sett på hva som finnes på ulike nettsteder, i bruktbåtblader og hos et utvalg forhandlere. Det har resultert i en serie artikler om hva du kan få i ulike prisklasser.

Her får du ekspertenes valg i klassen opp til 300.000 kroner. Les og bli inspirert!

Favorittbåtene til under 100.000 kroner finner du her

Les også:

Slik kjøper du bruktbåt

Huskeliste ved bruktbåtkjøp

Terje Bjørnsen, redaktør

Hytte ved sjøen, hele dagen i båt. Det er Vi Menn Båt-redaktørens sommerrefreng. Her er hans 300.000-kronersvalg.

300 000: Zodiac Pro Open 650, 2008/07

En tøff RIB har et bredt bruksområde, og en av mine favoritter er Zodiac 650 Pro Open som både kjører bra, er rask og har brukbare sitteplasser. Tennene løper i vann når jeg ser at flere varianter annonseres godt under 300 000 kroner, men siden nytt er trygt i mine øyne, faller jeg for en 2008-modell med en 2007 150 hk Evinrude E-tec. Forhandleren gir full garanti fra kjøpsdato, og du får deg en herlig kjørebåt for en rimelig penge.

Les også: Klikk Båts Zodiac-tester

Arne Otto Iversen, frilansjournalist

Med kajakk som hobby og seil- og trebåter som lidenskap gjør Lillesand-baserte Arne Otto sine valg.

300 000: Morgan 490 BR

Bowrideren er kommet som en kule de siste år, og grunnen til populariteten er kombinasjonen av gode kjøreegenskaper og løsningen med ekstra sitteplasser foran vindskjermen. Båtene fra Morgan har lekker design og bunnsolid kvalitet, og for kr 152 900 kroner vil selgeren utstyre meg med en nesten ny båt med 50 hestekrefter på hekken - noe som burde være tilstrekkelig motorkraft til dagsturer i skjærgården.

Bengt-Erik Iversen, frilansjournalist

Bengt-Erik har testet og til og med konstruert båter siden vi andre gikk i sleng/kortbukser på 70-tallet. Her er hans valg til under 300.000 kroner.

300 000: Skibsplast 555 HT, 2007

Naturlig nok finnes et kjempestort utvalg av skjærgårdsjeeper og mindre DC-modeller. Prisleiet er typisk for dagsturbåter av nyere dato, og det er også mange gode tilbud på demobåter og overliggere. Jeg har valgt ut en Skibsplast 555 HT. En liten trivelig båt som er pen å se på, går godt, har gjennomført god byggekvalitet og smarte løsninger. Med HT blir båten åpen i hele lengden, og faktisk kan en liten familie overnatte. Båten i annonsen har full pakke: Henger, "night-cap"-gardiner og passe stor motor.

Les også: Alle Klikk Båts Skibsplast-tester

Frederik Finnes, journalist

Finnes har valgt en skjærgårdsjeep som passer godt for familien.

300 000: Finnmaster 6000, 2008

Finnmaster 6000 Offshore med 115 hk. Kanskje den beste skjærgårdsjeepen jeg har kjørt i denne størrelsesklassen. Flott førerposisjon, fine sjøegenskaper, høy og trygg. En vinner for småbarnsfamilien. Denne båten kommer godt under 250 000 kroner.

Les vår test av båten her

Terje Haugen, journalist

Designkonservativ puritaner fra vest som liker røffe bruksbåter.

300 000: Buster XXL, 2007

De finske Buster-båtene er fortsatt noen av det grommeste du kan komme over på bruktbåtmarkedet. Her er det bare å sjekke etter tæring og bulker i aluminiumen før det blir handel og variert helårsbruk. Denne varianten vipper litt over budsjettet, men man må jo prute. Den har det grunnleggende utstyret, og kvaliteten er kjent.

Les også: Alle våre båttester

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning