Beneteau Swift Trawler 52

Beneteau Swift Trawler 52: Lengre langfarer

Beneteau har vist de første skissene av sin nye og store langtursbåt. Den blir sannsynligvis lansert på en av båtutstillingene høsten 2007.

Publisert Oppdatert

Bénéteau gir seg ikke med den nye sportscruiseren Monte Carlo 37. Verftets halvplaner og langcruiser Swift Trawler 52 følger i løpet av året opp 42-foteren med samme navn fra i fjor. Dermed har Swift Trawlers lengde også vippet over terskelen på femten meter, noe som tilsier at du må ha sertifikatene dine i orden om du vil titulere deg som fartøysjef her til lands.

Trawleren satser på sobre linjer a la Grand Banks. Filosofien går ut på å flette sammen det praktiske ved motorseilas og gleden ved seiling i en og samme båt.

Om bord finnes det i alle fall en dobbelkøye i kapteinslugar, samt mer beskjedent utrustet lugarer med enkeltkøyer for gjester, mannskap og eventuell uventet besøk. Mannskapslugaren byr ellers på direkte tilgang til motorrommet. I denne klassen kan vi gjerne snakke om styrehus. Her er skal det presses inn både bysse og salong på samme dekket, mens selve førerposisjonen blir hevet noe. Romslig flybridge kommer på toppen.

Marsjfarten skal ligge på rundt 18 knop, men den kan klare opp til 24 knop om behovet skulle melde seg.

Tekniske data
  • Lengde: 22,0 meter
  • Bredde: 4,92 meter
  • Vekt: 24 tonn
  • Motor: 2 x Volvo Penta D9, 575 hk
  • Importør: Normar Yachts AS, Tlf. 64 98 54 06, www.normar.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning