Prøvekjørt: Jeanneau Merry Fisher 595 m/Yamaha F100

En god mellomting

Nye Merry Fisher 595 frir til den aktive hobbyfiskeren og små familier.

MER KOMFORT: Det litt mer familievennlige forhold i denne sportsfiskebåten.
MER KOMFORT: Det litt mer familievennlige forhold i denne sportsfiskebåten. Foto: Foto: Petter Handeland
Publisert Oppdatert

595 er basert på 645, men er som navnet antyder er den noe mindre.

En meter mindre faktisk, nesten. 645 måler nemlig hele 6,70 meter i lengden, mens 595 er kortere enn navnet antyder med sine 5,75 meter.

Men nok om det, det er båtens kvaliteter som er viktige. Som nevnt over er ikke 595 båten man velger om en ren fiskebåt står på ønskelista, da er Marlin 6 fra samme merke en bedre kandidat.

595 er båten for de som liker å fiske, men som også liker å være på sjøen - gjerne da med familien. I forhold til styrhyttebåtene som 595 kan forveksles med er plassen her jevnere fordelt mellom ute og inne.

COCKPIT: Det er enkelt, men i forhold til prisen en grei standard.
COCKPIT: Det er enkelt, men i forhold til prisen en grei standard. Foto: Foto: Petter Handeland

Funksjonelt

Tekniske data

 • Lengde: 5,75 m
 • Bredde 2,40 m
 • Vekt uten motor: 880 kg
 • Drivstofftank: 100 l
 • Vanntank: 20 l
 • Motor: 50-100 hk
 • Motor testbåt: Yamaha 100 hk 4-takt
 • Toppfart: 27,3 kn
 • Køyer: 3
 • Antall personer: 6
 • CE-kategori: C
 • Pris: fra 246.000 kr m/50hk
 • Mer info: www.fritid-senteret.no

Merry Fisher er en del av Jeanneaus gedigne samlebåndsproduksjon, og man får med en gang et inntrykk av at dette er en båt man kjøper med lommeboka og ikke hjertet.

I hele båten er ting løst på den enkle og billige måten, uten at det mister sin funksjon av den grunn. Førerstolen er et godt eksempel på dette. Den er i plast og er ikke spesielt komfortabel å sitte i, men er til gjengjeld riktig plassert med tanke på sikt og betjening.

Vis-a-vis førerplassen er en sittegruppe som tar 1,5 personer i bredden. Denne sittegruppen kan gjøres om til seng om ønskelig, men anbefales da til én person. Er man flere og man vil overnatte kan man ved hjelp av en plate utvide sengen i baugen, dermed har man brått soveplass til tre. Under den igjen er det faktisk et lite toalett, som sammen med vasken og koketoppen under førerstolen gir båten ytterligere helgetur-alibi. Da er det også godt å ha stuverom i dørken, for det er det lite av utvendig.

Holder med 100

AKTERDEKK: Mer innredning gjør det mer turvennlig å oppholde seg ute.
AKTERDEKK: Mer innredning gjør det mer turvennlig å oppholde seg ute. Foto: Foto: Petter Handeland

Akterdekket er forholdsvis trangt, spesielt med bordet oppe. Akterbenken er stedet å oppholde seg, der de to stangholderne er kjekke å ha om man skal dorge makrell eller kun bruke som oppbevaring av stenger.

Noe av taket over hytta stikker ut over akterdekket som har mye høyere dekknivå enn det er inne, folk over 1,80 meter må derfor passe hodet. I forlengelsen av taket gir en kallesje ly for både sol og regn om det måtte ønskes.

Testbåten har en 100-hester fra Yamaha og har helt greie ytelser. Noen spenstig opplevelse er det ikke, men det holder til det meste - inklusiv vannsport (ca 30 knop). 595 er på mange måter veldig lik Marlin 6 i sjøen; den skjærer vannet veldig fint og klager ikke over brå unnamanøvre. Litt skrangling er det som i rimelige båter ellers, men det må man nesten forvente når man handler med hodet og ikke hjertet. Skitt fiske!

Les også:

Velg riktig motor på styrehyttebåten

iPad-inspirerte plottere

Sjekk denne sammenleggbare båten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning