Båtplasser i Oslofjorden

Båtplass til 400.000

Hvis du vil ha båtplass i Oslofjorden må du enten punge ut, eller finne deg i å vente.

DYRE KVADRATMETER: Det koster fort mange tusenlapper per kvadratmeter dersom du skal kjøpe din egen båtplass.
DYRE KVADRATMETER: Det koster fort mange tusenlapper per kvadratmeter dersom du skal kjøpe din egen båtplass. Foto: Foto: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Båtplasser er ettertraktede objekter, og langs hele kysten er det vanskelig å få tak i båtplasser uten å betale det hvite ut av øyet. Båtforeningene og kommunene rundt om i landet har som regel kostpris eller en lav leie på sine plasser, men der er det til gjengjeld ofte flere års venteliste.

En del båtplasser blir solgt, men hvis du skal ha plass langs noen populære strekninger kommer det til å koste deg dyrt. På Finn.no ligger det flere båtplasser til salgs for opp til 400.000 kroner.

Dette gjelder ikke bare i Oslo, men også i blant annet Drøbak og Bergen. Denne båtplassen i Sandviken krever eieren 400.000 kroner for. Hvis du beveger deg utenfor de mest populære områdene, kan det likevel være mulig å finne båtplasser til en fjerdedel av prisen på de dyreste plassene.

Gladmelding til plassjegere

Innerst i Oslofjorden har det vært trangt om plassen i mange år, og det ser ikke ut til å bli så fryktelig mye bedre i år. Etter en ringerunde er inntrykket at det er fullt nesten over alt. Arild Fornebo som driver Oksenøya Marina har allikevel en gladmelding til de som er på jakt etter båtplass.

- Vi holder på å bygge ut, og skal være ferdig i midten av mai. Per nå har vi vel fortsatt ca. 50 ledige plasser i forskjellige størrelser, sier han til Klikk Båt.

SANNSYNLIGVIS DYRERE: Uten at vi kan si noe for sikkert, er det nok stor mulighet for at prisene visse steder, som her i Dubai, er enda stivere enn her hjemme.
SANNSYNLIGVIS DYRERE: Uten at vi kan si noe for sikkert, er det nok stor mulighet for at prisene visse steder, som her i Dubai, er enda stivere enn her hjemme. Foto: Foto: Terje Haugen

Det gjelder å være kjapt ute. De siste ukene har det ifølge Fornebu vært 8-10 personer innom hver uke for å leie seg en plass. Hvis trykket fortsetter i noen uker til, betyr det at det vil være tomt mot slutten av mai.

Men da dette er en kommersiell marina, betyr det at også her må du betale. Jo større båt, jo mer koster det. Fornebu forteller oss at det koster fra 8000 for en 2,5 meter bred plass og helt opp til 40.000 kroner per sesong for de største.

Les også:

Sterk blogg fra Berserk-sjef

De beste bruktbåtkjøpene

Vil ha billigere plasser

Kongelig Norsk Båtforbund er ikke fornøyd med utviklingen, og vil at kommunen skal samarbeide med båtforeninger rundt om i landet - og ikke de kommersielle aktørene i like stor grad.

- Det er trist å få meldinger fra barnefamilier og andre som ikke får realisert båtdrømmen fordi det ikke lenger er mulig å få en båtplass til en overkommelig pris i rimelig nærhet av bostedet, skriver generalsekretær Jan H. Syversten på forbundets hjemmesider.

Les også:

Overraskende godt båtsalg

Storøvelse i Oslofjorden

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning