Sunseeker Manhattan 73

Båt til 125 000 kroner kvadratmeteren

Denne Sunseeker-båten burde kunne fungere som en fullverdig ferieleilighet.

Publisert Oppdatert

Tekniske data Sunseeker Manhattan 73

 • Lengde: 22,60 m
 • Bredde: 5,73 m
 • Vekt (halv last): 44,9 t
 • Kabiner: 4 + mannskapslugar
 • Køyer: 8 + 2
 • Tankvolum: 5 000 l
 • Ferskvannstank: 1 200 l
 • Aggregat: 27 kw
 • Toppfart: 34 kn
 • CE-kategori: A
 • Pris, ca.: 25 000 000 kr
 • www.sunseeker.no

Sunseeker er en av de virkelige store navnene når det kommer til luksusbåter, og deres Manhattan-serie består av tre båter i størrelser fra 53 til 73 fot.

Vi har tatt en nærmere titt på den største modellen, og det ser ut til at vi må be sjefene om en drastisk lønnsøkning.

Manhattan 73 er, som navnet tilsier, 73 fot lang. De fleste vil nok være enig i at det er stort, men for å få et grep om hvor stor en slik båt faktisk er, kan litt kjapp hoderegning hjelpe.

Arealet om bord er på omtrent 200 kvadratmeter. Med tanke på hvor den kan plasseres, så er kanskje ikke kvadratmeterprisen så alt for ille likevel.

Båten er et palass

Idet man går om bord blir man møtt av en gigantisk salong på babord side. U-sofaen i lyst skinn ser komfortabel ut, men med en streng advarsel om å ikke sitte noe sted i bakhodet velger vi å ikke prøve den ut.

Også på babord side er det plassert enda en sofa med plass til to-tre personer. Sitteplasser er det altså nok av om bord.

Litt lenger frem finner vi en fullverdig spisestue på styrbord side. Her er det spiseplass til åtte personer, og det antallet bør man ikke ha problemer med å diske opp til.

Byssa på babord side er nemlig like godt utstyrt som det du finner i en nybygd leilighet. Her er både mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og et stort side-by-side-kjøleskap med ismaskin.

Både skap- og benkeplass overgår det meste man er vant til om bord i en båt. Trengselen man ser for seg når man tenker på å lage mat om bord kan du bare glemme.

MAJESTETISK UTSIKT: Fra førerplassen har man en storslått utsikt fra komfortable stoler. FOTO: Terje Bjørnsen
MAJESTETISK UTSIKT: Fra førerplassen har man en storslått utsikt fra komfortable stoler. FOTO: Terje Bjørnsen

Majestetisk utsikt fra kapteinstolen

FOTO: Sunseeker
FOTO: Sunseeker

Lengst frem på hoveddekket er det to små trappetrinn opp til førerplassen. De to stolene er i mykt og luksuriøs skinn, og har mer enn nok støtte til å holde kapteinen på plass uavhengig av hvor grov sjøen er.

Vi velger å ignorere beskjeden om å ikke sitte noe sted et lite sekund, og tar plass i kapteinstolen.

Herfra har man noe som kan kalles majestetisk oversikt. På instrumentpanelet har man all nødvendig informasjon, og navigasjonen blir gjort ved hjelp av to E120W-plottere fra Raymarine.

Fra kapteinstolen får man også en viss følelse av hvor stor denne båten faktisk er. Heldigvis har man muligheten til å velge joy-stickstyring. Det gjør manøvrering av store båter til noe selv en tiåring kan klare uten store problemer.

Ved siden av de to stolene er det plassert en sofa som gir flere adgang til å følge med på hva som skjer fremover fra innsiden. Vi ser for oss at dette vil være et favorittsted for familiens yngre medlemmer - spesielt når man er på vei inn mot store havner.

Fliser, skinn og walk-in-closet

En 180-graders sving idet du kommer ned den relativt romslige trappen fra hoveddekket fører deg inn i en imponerende eierlugar. Den okkuperer hele båtens bredde, og byr på det meste man kan tenke seg av fasiliteter om bord i en båt.

Her er det både flislagt bad, walk-in-closet og arbeidspult for å gjøre unna viktige gjøremål fra den franske rivieraen. Veggene er kledd i lyst skinn, og de store vinduene i skutesiden gjør at kabinen føles gigantisk.

For de besøkende finnes det tre kabiner, og det er nok ingen fare for at gjestene skal lide noen nød heller. I baugen finner vi den største gjestekabinen. Også her er det ekstremt god plass, og selv gjestene har en liten pult til å utføre viktige oppgaver. De to andre gjestekabinene er litt mindre, men vi snakker fortsatt om en størrelse som tilsvarer eierkabinen i en mer folkelig båt på rundt 40 fot.

En egen inngang fra badeplattformen fører ned til mannskapslugaren. Her er det to køyer og en egen kjøkkenkrok. Standarden er riktignok litt lavere enn i resten av båten, men forholdene er langt fra kummerlige.

Toppfart på 34 knop

KREM: Førerplassen oppe består av to komfortable stoler, og alt av elektronikk man trenger. FOTO: Terje Bjørnsen
KREM: Førerplassen oppe består av to komfortable stoler, og alt av elektronikk man trenger. FOTO: Terje Bjørnsen

Etter å ha blitt overveldet av størrelsen og luksus man kan sove i om bord, tok vi turen opp for å kikke nærmere på arealet som skal brukes mest - nemlig flybridgen. Den beste beskrivelsen er enkelt og greit gigantisk.

WALK-IN: Det er viktig å ha nok plass til klærne man har med på tur. Derfor har eierkabinen et eget walk-in-closet. FOTO: Terje Bjørnsen
WALK-IN: Det er viktig å ha nok plass til klærne man har med på tur. Derfor har eierkabinen et eget walk-in-closet. FOTO: Terje Bjørnsen

På babord side er det en stor salong som har plass til alle gjestene du kunne ønske deg å ha om bord. Litt lenger frem er det en stor solseng hvor man kan slange seg under solstrålene de har en del av ved Middelhavet.

Førerplassen består av to komfortable stoler, og alt av elektronikk man trenger er også på plass her. Rett bak denne er det plassert en stor wetbar som gir deg mulighet til å servere gjestene forfriskende drinker.

Med det største motoralternativet skal båten ha en toppfart på hele 34 knop og en marsjfart på 25 knop. Maksimal rekkevidde er 325 nautiske mil, men det er helt garantert ikke kompatibelt med den nevnte toppfarten.

Les også:

Dette er den beste 25-hesteren

Test: Beneteau Barracuda 9

Seks gode bruktbåter til 100 000 kroner

UTSIKTEN: På toppen av flybridgen gir denne salongen utsikt til alt og alle. FOTO: Terje Bjørnsen
UTSIKTEN: På toppen av flybridgen gir denne salongen utsikt til alt og alle. FOTO: Terje Bjørnsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen