R 8,8 Biocat

Audis superbil flyter?

Nå kan du sette igjen Audi R8'en din ved brygga og hoppe i båten din – som også ser ut som en R8.

Publisert Oppdatert

Det svenske designfirmaet Vizualtech har tydeligvis en forkjærlighet for både biler og båter. De har tidligere tegnet båter som er inspirert av Chevrolet Corvette, og nå er det Audis superbil R8 som har vært inspirasjonskilde.

At de har klart å få med superbil-essensen ut på vannet, er helt klart. Den svenske katamaranen ser minst like eksotisk og rask ut som sin designsøster som står igjen på brygga; både hekken og de dekorative luftinntakene på sidene er nærmest plukket rett fra Audis delehyller.

Les også:

Test: Audi R8 - Blinkskudd i superklassen

Test: Formula Fastech 382 - Sterk superbåt

Mer praktiske dører

I motsetning til bilen, har båten fått måkevingedører - mye mer praktisk i det våte element.

Motormessig venter vi på at Audi skal dytte en V10-er ned i R8, og man skal ikke se bort fra at dette konseptet får noe lignende. Men Vizualtech har planer om biodieseldrift i sin motor, som vil yte 325 miljøvennlige hester.

Dette skal holde til en toppfart på 175 km/t, eller ca. 95 knop.

Det er fortsatt usikkert om båten kommer i produksjon, men om den gjør det, vil den koste litt mer enn bilen: ca. 1 500 000 kroner før norske avgifter.

- Dette er en konseptbåt som ikke er bygd ennå, men det er et firma i Dubai som har bestilt denne designstudien av oss. Vi eier rettighetene, og de må eventuelt kjøpe dem av oss, sier daglig leder i Vizualtech Bo Zolland til Nettavisen.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning