Etter konkursen

Askeladden bygger båter igjen

Torsdag morgen startet Askeladden opp produksjonen etter konkursen tidligere i vinter.

Foto: Foto: Frederik Finnes
Publisert Oppdatert

Dette er Johs Lunde Marine Group AS

Johs Lunde Marine Group AS er et konsern i Lunde Gruppen med fokus på båt. Konsernet er organisert i tre forretningsområder: storbåtmarked, mellombåtmarked og ettermarked/service og båthotell.

Storbåtmarked betjenes av Johs Lunde Marine Norsk Båtsenter AS og er lokalisert i Bergen (hovedkontor), Stavanger, Oslo, Kristiansand, Ålesund, Gøteborg i Sverige (datterselskap) og København i Danmark (datterselskap) og er Skandinavias største leverandør av lystbåter. Selskapet er forhandler for Princess, Windy, Saga, Forbina, Minor, Hydrolift og Artic Blue.

Mellombåtmarkedet til Johs Lunde Marine Group AS er følgende selskaper: Johs Lunde Marine Bergen Båt AS, Johs Lunde Marine Stavanger AS, Johs Lunde Sylinderservice AS og Garstad AS. Til sammen forhandler disse båtmerkene Askeladden, Uttern, Bavaria, Aquador, Arvor, Quicksilver, Skibsplast, River, Buster, Flipper, Gozzi, Hasle og motormerkene Volvo Penta og Mercury.

Firmaet Johs Lunde Marine Group AS har inngått avtale med DnB om kjøp av varelageret etter Askeladden-konkursen. Avtalen omfatter lageret av ferdige og delvis ferdige båter.

Det dreier seg om 243 båter, og hovedtyngden av disse er oppdaterte 2009-modeller. For å ferdigstille de båtene som var i "pipen" da produksjonen stoppet opp, har man også inngått avtale om leie av nødvendige lokaliteter og produksjonsutstyr.

Etter de opplysningene vi har fått, vil et sted mellom 10 og 15 mann være i gang med denne jobben fra 15. januar. Georg Askvik vil være produksjonsansvarlig i denne perioden.

Les også:

Det forhandles videre om kjøp av produksjonsanlegg, former og annet produksjonsutstyr, men en avklaring rundt dette vil ta noe mer tid. Håpet er imidlertid at man skal ha avklaringer i løpet av 2-3 måneder.

Går alt etter planen og avtale med bostyret kommer på plass i løpet av rimelig tid, er det forventet at en begrenset produksjon kan komme i gang i løpet av høsten 2009.

Lederne fortsetter

For å opprettholde knowhow og kontinuitet, er ledertrioen fra Askeladden - Henrik Askvik, Georg Askvik og Leif Bergaas - engasjert av Johs Lunde Marine Group i det videre arbeidet med å finne de beste løsningene for Askeladden som merkevare.

Blant annet er det viktig å ivareta forhandlerapparatet i inn- og utland, samt sikre gode løsninger for eksisterende båtkunder.

Her finner du alle våre Askeladden-tester.

- Vi regner med at de fleste forhandlerne vil fortsette som Askeladden-forhandlere også i et nystartet konsept, sier Leif Bergaas.

Rabatt

- Naturlig nok er vi realistiske og skjønner at båtmarkedet vil gå noe tilbake også i 2009, men et positivt signal er at flere forhandlere har kunder som vil kjøpe oppgraderte 2009-modeller. Ettersom lagerbeholdningen ved fabrikken i Os og ute hos forhandlerne ikke er skremmende stor, vil vi utarbeide aktuelle prislister for lagerbåtene. Noe reduksjon i prisene kan forventes, men vi snakker ikke om kjemperabatter.

Flere av Johs Lundes båtforretninger langs kysten er fra tidligere etablerte Askeladden-forhandlere, og signalene fra de aller fleste av de øvrige forhandleren er positive.

I lagerbeholdningen og under ferdiggjøring er også noen Commuter 8-modeller, mens den nye Commuter 11 foreløpig kun er bygd som en prototyp. Man konsentrerer seg videre om å ha produksjonen i Norge.

Les alle våre båttester her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning