Askeladden

Lettdrevet nyhet fra Askeladden

Nok en Askeladden-nyhet bygget på C62-plattformen.

NYTT: Askeladden lanserer C62 X-over
NYTT: Askeladden lanserer C62 X-over Foto: Terje Haugen
Publisert Oppdatert

Askeladden lanserer C62 Xover - en "sosial" daycruiser med det som trolig er klassens største cockpit og sitteplass til hele syv personer. Båten vises frem under årets «Sjøen for alle» på Lillestrøm i mars.

Alle verdens bilprodusenter arbeider nå med plattformtenkning, altså utvikling av et optimalt "understell" som deretter får ulike påbygg ut fra kjøpergrupper og bruksområder.

Slik arbeider også Askeladdens utviklingsavdeling, ifølge en pressemelding fra verftet.

Bygget på skroget til den nylig lanserte C62 Cruiser introduseres derfor Askeladden C62 Xover.

- Et båtkonsept hvor du skal få alle daycruiserens fordeler med vindskjerming og kalesjeløsning samtidig som selve skjermen er trukket fremover for å gi maksimal plass i cockpit, opplyser Askeladden.

Askeladden C62 Xover skal videre være en lettdrevet båt med god sitteplass til familie og venner. Sete- og puteløsningene skal representere nytenkning. Disse kan arrangeres som alt fra solseng til partykrok med bord og U-sofa, eller enkel sittebenk akter som gir ekstra dekksplass til for eksempel fiske, vannsport eller annen aktivitet.

Båten er konstruert for utenbordsmotor inntil 150 HK og har et fartspotensiale på ca. 33 knop.

C62 skroget har fått en svært god mottakelse ellers i Norden, fordi den etter Askeladdens syn kombinerer plass, fart, sjøegenskaper med gunstig pris i forhold til størrelsen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning