Nytt til båten

10 kjekke ting til båten

Nye ting til båten du ikke trodde du trengte.

Publisert Oppdatert

LED -lampe til alt

Her kommer løsningen på et annet velkjent problem: Å finne noe i mørket. Nye WeeLight slår seg på automatisk når du er i nærheten. Det skal gjøre den perfekt til bruk i garasjen, på arbeidsrommet, i campingvognen eller i båten.

For å famle seg fram i mørket kan gå på helsa løs, noe som sikkert var hovedgrunnen til at noen kom opp med sensorstyrte lys i utgangspunktet.

De gjør nemlig tilværelsen enklere, enten du skal inn i et mørkt rom, lete i et skap, finne bilen i garasjen, eller stå opp om natten i en båt eller campingvogn.

Nyheten kommer i to versjoner: Enten som batteridrevet eller for kobling i støpsel. Begge versjonene er utstyrt med sensorer som gjør at lampene slår seg på så snart noen kommer innenfor fem meters avstand og 120 grader.

Dermed slipper du kompliserte lysmonteringer på steder du ikke ferdes for ofte, eller steder der det er for stor avstand til andre lyskilder. Sensorlampene kommer i fargen hvit og koster 120 kroner stykket.

Ekkolodd for alle

Fritidsfiske kan også utøves fra små farkoster. Men er det skrint med elektronikk om bord, frister det heller ikke med store ekkoloddinstallasjoner, og kompliserte opplegg.

Deeper Smart Fishfinder, utviklet av Friday Labs er således en aldri så liten nyhet for deg som har med nettbrettet eller telefonen over alt, i tillegg til fiskestanga.

Her kaster du rett og slett hele ekkoloddet ut av båten, eller svingeren rettere sagt, og sjekker resultatet på smartenheten din. Passer fint til isfiske og andre lette fiskeprosjekter.

Ny båtpleiefamilie

International stiller med 10 flunkende nye båtprodukter i sin nye serie av båtpleieprodukter, med alt fram rengjøring og vedlikehold til polering på menyen. Eller det vil si, seks av produktene her helt nye, mens fire er kjent fra før.

Poenget er ifølge produsenten at den nye serien kan anvendes for alle overflater om bord.

Her snakker vi om «Quick» for generelt vedlikehold, mens «Thorough» består av mer avanserte produkter, med alt fra fin rubbing til voks.

Her trekkes for eksempel Super Cleaner fram som et aktuelt innslag. Denne skal kunne fjerne det meste av vanskelige flekker på gelcoaten, inkludert rustavrenninger. Eller hører det med egen serie for teaken. Prisen ligger på rundt 100 kroner per produkt.

 

Klar for sterk kuling

Amerikanske Mate kommer passende nok i disse dager med en egen bimini som skal tåle relativ solid vind.

Her snakker vi om rundt 33 knop, eller rund stiv og sterk kuling.

ette ifølge egne vindtunnelmålinger. Dette har de klart takket være en spesiell plastpatent som holder tingene på plass. Stoffet i seg selv skal også være meget sterk. Prisen kjenner vi ikke til.

 

Helt vanntett

Kikkerten er blant de kjekkeste analoge instrumentene om bord, og kommer stadig i nye varianter. Nikon Sport Optics lanserer i disse dager en ny vanntett kikkertserie, hvor Aculon W10 er først ut. Den skal være skreddersydd for alle som liker å tilbringe tid ute i det fri.

Kikkertene skal være vanntette og gummibelagte.

Kompakt design og en vekt på kun 215 gram gjør nyheten til en fin turkamerat. Dette er etterfølgeren til Aculon T51 og T01. Serien er utstyrt med antirefleksbehandlede flerlagslinser, 21 mm objektivlinse og 8 eller 10 ganger forstørrelse.

Den minste kommer i gul, rosa og hvit til en pris på rundt 650 kroner, mens10x21-varianten har fargene sort, hvit og kamuflasje til en veiledende pris på 729 kroner.

Kompakt grom-elsykkel

El-sykkel-bølgen er over oss, og her dukker det stadig opp nye varianter. Gocycle G2 er sist skrik i så måte, og her er det tale om design og finesser i skjønn forening. Sykkelen kan pakkes sammen i en liten bag, i tillegg kan sykkelens ladestatus kontrolleres via en app.

Dermed kan den i teorien også få plass om bord.

Brosjyren bruker ellers 28 sider på å gå gjennom hele listen av nyvinninger under filosofien «no compromises» – altså ingen kompromiss. Og prisen? Regn med rundt 30 000 kroner.

Smart i vintermørket

Vinteren er en grei tid å finne fram ting som lyser, men så var det disse batteriene da. Her kommer muligens løsningen. Sunbell er nemlig navnet på en kombinert solcellelampe og mobillader, som skal være skapt for hytte-, båt- og friluftsliv. Lampen skal kunne brukes både som taklampe, bordlampe eller rett og slett en lommelykt som også kan henges rundt halsen når du sitter og leser.

Sunbell
Sunbell

I tillegg til dette skal du også enkelt kunne lade alle typer mobiltelefoner fra USB-uttaket.

Videre er den også beskyttet mot vannsprut. Selve panelet på lampen er festet i en tre meter lang ledning, som gjør det mulig å plassere ladepanelet på utsiden av båten eller teltet mens lampen kan plasseres tørt og trygt inne.

Lysstyrken kan også dimmes til tre ulike nivåer etter ønske. Her loves fullading etter seks til sju timer. Prisen er 599 kroner.

Sunbell
Sunbell

Jubilerer med jakke

Britiske Henri Lloyd runder vel 50 år i bransjen. Det skal markeres litt ekstra i høstkolleksjonen. Det er her nye Bartley jacket kommer inn i bildet, som er en av deres mest teknisk avanserte jakker, og et greit alternativ til høstlig båtbruk.

Her skal mangeårig seilererfaring komme til sin rett med tanke på funksjoner og kvalitet. Prisen ser i skrivende stund ut til å lande på rundt 2000 kroner, og den kommer i forskjellige farger, blant annet Navy, Rosso og Wave).

Og en liten ting til sist: Jakka skal også kunne brukes andre steder enn om bord, ifølge produsenten. Du verden.

Redningsstige for flytebrygger

Ulykker i fritidsbåthavner hører dessverre ikke til sjeldenhetene, og konsekvensene er som regel størst når havet blir kaldere, som nå om høsten. Nå lanserer Wee Marine en redningsstige som er spesialtilpasset fallulykker ved flytebrygger.

Den nye redningsstigen er bygget i varmgalvanisert stål og dimensjonert for montering på flytebrygger. Det betyr at den er både lettere og mindre enn de mer tradisjonelle redningsstigene for kaianlegg, men likevel utviklet for å tåle store vektpåkjenninger.

Det gjør det enklere å komme seg opp på bryggen dersom du er uheldig og faller ut av båten ved fortøyning eller ved andre havneaktiviteter. Redningsstigen er utstyrt med en holder for redningsbøye, en holder som også kan benyttes for vannslange om nødvendig.

Redningsstigen kan også utstyres med blinkende, solcelledrevne LED-lykter som gjør dem synlige også i nattemørke. Redningsstigene har en totallengde på 1,75 meter og en bredde på 0,5 og en dybde på 0,3. Pris: 3 625 kroner.

Se på den fyren

Ifølge denne produsenten bør båteiere som tenker på å oppgradere byssa med en ny komfyr vurdere de seks nye modellene fra Dometic. Alle modellene er blitt fullstendig omgjort for å tilby en «harmonisk samling» med samme design, funksjonalitet, sikkerhet og utførelse. «MoonLight TWO» er navnet på den nyeste gasskomfyren. Den har fått en topp med to brennere og en ovn med 28 liters kapasitet og innebygget 1.6 kW grill.

Hver brenner er utstyrt med en flammedetektor, og ovnsdøren har en sikkerhetslås for å forsikre at den er låst når ovnen brukes. Varmebestandig sikkerhetsglass skal gi en luksuriøs, praktisk og speilglatt overflate på ovnen.

Døren er gjennomsiktig slik at innholdet kan betraktes uten at den må åpnes. En større komfyr med tre brennere, «MoonLight THREE», er også tilgjengelig. Komfyren kan utstyres med balanseoppheng, og kokekarholdere leveres som standard.

Størrelsen for alle Dometic-komfyrene er ellers i samsvar med konkurrerende leverandørers enheter, slik at de enkelt kan settes inn i eksisterende komfyrplasser. Det skal gjøre installasjonen enkel. MoonLight-komfyrene passer for profesjonell installasjon eller folk som ønsker å gjøre dette selv.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning