VW overrasker med Golf GTI Clubsport

Volkswagen har planer om en ny super-GTI som skal vises frem snart.

Publisert Oppdatert
Vår spionfotograf har fanget inn en ny Golf-versjon på Nürburgring. Det er en ny versjon av VW Golf GTI.

Hvert år inviterer VW til et merketreff ved Wörthersee - et arrangement som pleier å være høyt verdsatt, ikke minst fordi Volkswagen nesten alltid kommer med en fin nyhet i form av en ny spesialmodell, ofte med utgangspunkt i Golf. I fjor fikk vi se en forsmak på Golf R i form av Design Vision GTI med dobbelturbo og over 500 hk.

Denne gangen ser det ut til at VW planlegger en ekstra sportslig og lett versjon av Golf GTI. Den vil kunne døpes til GTI Clubsport.

På bildene kan vi se at den nye spesialmodellen ikke får noen større endringer i fronten, men bak er forskjellene mot en vanlig GTI desto større, med en diger spoiler. Innvendig har bilen sportsseter som kommer fra Golf R.

Ved høyre A-stolpe har føreren tapet fast det vi tror er en kabel mellom motorstyringen og en laptop. Fotografen kunne se hvordan passasjeren i bilen holdt oppsikt med motoren på den måten. Derfor er det trolig at VW også skrur opp effekten i GTI Clubsport. Standardmodellen gir på det meste 230 hk, men konsernkollega Seat Leon Cupra gir 280 hk fra samme motor.

I tillegg til mer effekt og nye designdetaljer har Golf GTI Clubsport også en sportsfjæring som er senket noen mm, tøffere motorlyd og større felger. Trolig vil VW også lette bilen med noen kg, og testbilen hadde veltebur i stedet for baksete.

Det store merketreffet ved Wörthersee begynner i mai. Det er ikke klart om GTI Clubsport vil bli en engangshendelse eller om den faktisk skal settes i produksjon. Men det er lov å håpe.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning