Vil ha bakhjulsdriften tilbake

Ingeniører hos Mazda vil ha tilbake bakhjulsdriften.

Publisert Oppdatert
En gruppe Mazda-ingeniører skal ha begynt å argumentere for at den japanske bilprodusenten bør begynne å lage bakhjulsdrevne modeller, ifølge det amerikanske nettstedet Edmunds.com. Med unntak av den lille MX-5 har ikke Mazda hatt noen bil med bakhjulsdrift siden sportsbilen RX8, som gikk ut av produksjon i 2011.

Det skal være mange ingeniører fra alle lag i hierarkiet som mener at Mazda bør satse på bakhjulsdrift for at bilene skal skille seg fra andre på markedet. Edmunds kilder hos Mazda mener at biler med bakhjulsdrift vil gjør bilene mer gøyale å kjøre, og vil knytte dem nærmere opp mot Mazdas sportsbiler.

Ledelsen hos Mazda skal være skeptisk til idéen, ettersom det ville bli dyrt å konstruere helt nye plattformer til mer hverdagslige biler.

Hvis Mazda bestemmer seg for å satse mer på bakhjulsdrift, kan de finne en partner i Alfa Romeo, som japanerne allerede samarbeider med på sportsbilfronten. Det italienske merket skal også være i ferd med å utrede bakhjulsdrift for noen av mainstream-modellene.

Det virker lite trolig at Mazda vil gå over til bakhjulsdrift for de mest solgte modellene med det første, fordi dagens program med forhjulsdrevne modeller har salgsmessig suksess.
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning