Peugeot 308 SW klar til våren

Sist sommer kom den nye Peugeot 308, og nå kommer stasjonsvogna.

Publisert Oppdatert
I kompaktklassen blir det ført en tøff kamp om hvem som kan tilby den beste og rommeligste familiestasjonsvogna. Som vi har sett i flere år vokser en del modeller nesten inn i mellomklassen.

I stasjonsvognlandet Norge kommer det snart en tøff utfordrer i form av Peugeot 308 SE, altså stasjonsvognversjonen av den helt nye 308, som ble presentert i mai 2013. Den nye 308 SW er selvsagt basert på samme plattform, og det innebærer at den nye stasjonsvogna er ca. 140 kg lettere enn sin forgjenger.

Hvis vi ser på de ytre målene har 308 SW vokst til 458 cm i lengden, sammenlignet med 425 for den vanlige 308 med fem dører. Det innebærer at den nye 308 SE er åtte cm lenger enn forgjengeren.

Høyden til den nye bilen er oppgitt til 147 cm, og det er noe lavere enn forgjengeren. Som før tilbys det et stort glasstak som gir en luftig følelse inne i bilen.

Vi får ikke vite så mange fakta om den nye 308 SE, for Peugeot velger å være litt hemmelighetsfulle frem til bilutstillingen i Geneve, der bilen får premiere.

Men det mest interessante tallet vet vi: lastevolumet under rullegardinen på den nye Peugeot 308 SE er 610 liter. Det er samme som de klasseledende Skoda Octavia stasjonsvogn, og litt mer enn VW Golf.

De ulike drivlinjene til 308 SE vil ikke skille seg stort fra den vanlige 308, og Peugeot lover blant annet en ny BlueHDi-versjon med et utslipp på bare 85 gram CO2 per km.

Prisene er ikke klare ennå, men bilen kommer i salg i løpet av våren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen