Ny høybygd Citroën

Citroën C5 Cross Tourer skal utfordre VW Passat Alltrack, men mangler firehjulsdrift.

Publisert Oppdatert
Citroën kommer med flere nyheter på årets bilutstilling i Geneve, blant annet C4 Cactus, en helt ny C1 og en høybygd versjon av C5.

Modellen heter C5 Cross Tourer, og havner i samme størrelseklasse som VW Passat Alltrack og Skoda Octavia Scout. Akkurat som de andre i klassen blir dette en såkalt softroader - fokus ligger altså ikke på best mulige terrengegenskaper.

Den nye C5 Cross Tourer får en oppdatert versjon av Citroëns velkjente gasshydrauliske fjæring, som kan stilles i tre ulike høyder. I hastigheter opp til 10 km/t er bilen seks cm høyere enn en vanlig C5, opp til 40 km/t er fjæringen fire cm høyere, og opptil 70 km/t er bilen 1,5 cm høyere. I høyere fart senkes bilen for å forbedre luftmotstanden.

Dessverre har Citroën C5 fortsatt ikke firehjulsdrift. Derimot har den et smart antispinnsystem som skal gi bedre feste i snø og leire. Cross Tourer-versjonen får også 18-tomsfelger, bredere skjermer, forkrommede sidespeil og skliplater både foran og bak.

Teknikken kjenner vi igjen fra den vanlige Citroën C5, og det medfører dieselmotorer med mellom 115 og 200 hk. V6-dieselen på 240 hk er altså ikke aktuell. Det er foreløpig ikke kjent om C5 Cross Tourer får ta del av Citroëns nye Blue HDI-motor på 150 eller 180 hk, som blant annet dukker opp i DS5.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning