MG med SUV

MG CS Crossover Concept er den andre konseptbilen på kort tid, og er en bil som begir seg rett inn i vepsebolet av små og mellomstore SUVer. I en klasse der design er viktigere og viktigere for å skille seg ut.

Publisert Oppdatert
I 2012 viste MG frem Icon på Auto China i Beijing - og bilen ble kåret til showets beste konseptbil av besøkerne. Men det stopper ikke der. For ideer virker det som om MG har nok av. Nå presenterer de nemlig CS Crossover Concept om noen få dager.

Bilen er designet av MG globale designdirektør , Anthony Williams-Kenny - og hans mål har vært å blande den britiske smaken med klassiske designtrekk fra MG.

Om han har lykkes skal ikke vi spekulere i, men bilen er uansett på vei til å begi seg inn i en klasse der det er svært mange om beinet.

Teknisk er den basert på MG 5 og Roewe 350 - biler som er produsert i Kina og som med unntak av navnet er identiske. Bilene plasserer seg i Golf-klassen og dermed vil CS Crossover plassere seg blant biler som Mazda CX-5, Volkswagen Tiguan og Ford Kuga rent størrelsesmessig.

Det er ikke så mye annet enn navnet som nå er igjen av MG. I dag er MG på kinesiske hender og har lite felles med det MG var - og nok også er - mest kjent for, nemlig små og folkelige åpne sportsbiler.

Så gjenstår det å se om MG CS Crossover Concept kan bringe noe mer til torgs enn bare å spille på et navn. Allerede denne uken vet vi mer om det, når bilen står utstilt på den store bilutstillingen i Shanghai.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning