Lille Citroën C1 i ny utgave

Citroëns lille C1 kommer nå i sin andre generasjon, blant annet med kalesje.

Publisert Oppdatert
Samarbeidet mellom Citroën, Toyota og Peugeot med de små bybilene ser ut til å ha gått meget bra, for nå er det snart på tiden med annen generasjon av Peugeot 108 (tidligere 107), Toyota Aygo og Citroën C1. Alle skal vises på bilutstillingen i Geneve neste måned.

Citroën C1 har kompakte ytre mål, med en lengde på bare 346 cm, en bredde på 162 cm og en høyde på 145 cm. Den har også en liten svingradius, og vil dermed kunne håndtere korte parkeringsluker. Vekten er oppgitt til 840 kg.

C1 har mye ekstrautstyr som gjør det mulig å skreddersy en personlig bil som man ikke finner maken til i ethvert kryss. For eksempel kan man velge mellom åtte ulike farger utenpå, og man kan dessuten velge et tofarget karosseri. C1 selges med både tre- og femdørs karosseri, men kan i begge tilfeller også få et nedfellbart stofftak for maksimal luftighet.

Citroën C1 kan utstyres med en sjutoms trykkskjerm for å styre multimedia, telefon og lignende. Ved hjelp av Mirror Screen kan man koble til en smarttelefon, og deretter styre alle appene dens med trykkskjermen.

Tre motorer blir tilbudt til C1 fra starten. Motoren e-VTi 68 Airdream har femtrinns girkasse og 68 hk, mens VTi har en elektronisk styrt ETG-girkasse og likeledes 68 hk. Mer effekt kan man få av VTi 82 fra PureTech-familien, og den gir 82 hk og bruker 0,43 liter per mil.
Null til 100 km/t skal gå på elleve sekunder.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning