Her ser du Macan

Det første bildet av Porsche Macan er ute.

Publisert Oppdatert
Om bare noen uker skal Porsches kompakte SUV med den artige navnet Macan presenteres. Ryktene om en baby-Cayenne har florert i flere år, men nå vet vi at nykomlingen skal vises frem senere i år.

Cayenne er den Porschen som har solgt best i hele firmaets historie, og bidrar med enorme inntekter til Weissach. Derfor er det ikke rart at Porsche fortsetter sin SUV-satsing. Porsche Macan blir en direkte konkurrent til Range Rover Evoque og BMW X3.

Den nye Macan er til forveksling lik storesøster Cayenne. Proporsjonene med det lange panseret gjør det vanskelig å avkjøre om det var en Macan eller en Cayenne som kjørte forbi. Men teknisk er forskjellene større.

Macan er basert på VW-konsernets MLB-plattform, som også ligger til grunn for VW Touareg og Audi Q5.

Tre motorer er tilgjengelige ved lanseringen. Macan Turbo får en V6-er med turbo og direkte innsprøyting, noe som resulterer i 400 hk. Det er like mye som den gamle V8-motoren på 4,8 liter som satt i Cayenne S, men den hadde ikke turbo. Dreiemomentet i Macan Turbo blir 550 Nm.

I tillegg til Turbo-modellen vil det bli to andre motorer tilgjengelig også: En bensinmotor på 340 hk i Macan S og en diesel-V6 med 260 hk i Macan S Diesel. Senere kommer det også flere firesylindrede versjoner, og det blir første gang siden Porsche 968 fra 90-tallet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning