Godt lys gir 2,5 ekstra sekunder

Danske Motor har testet bilpærer. Kvaliteten kan beviselig knyttes opp mot trafikksikkerhet.

Publisert Oppdatert
Motor fra FDM, Danmarks største organisasjon for bileiere, har testet 22 forskjellige pærer i alle prisklasser. Philips to modeller X-treme Vision +100 % og VisionPlus +60 % tok henholdsvis første- og andreplass i testen.

Vinneren ble påvist å gi mest lys på rett sted for optimalt synsfelt og synlighet i forhold til møtende trafikk. Dette er avgjørende for sikkerheten på veien, spesielt på denne tiden av året.

- Vi er svært stolte av resultatet i denne testen. Philips Automotive fokuserer på kvalitet og på å utvikle de beste belysningsløsningene i trafikken, sier Martin Rapp, salgssjef i Philips Automotive Norge.

Testen viste at X-treme Vision +100 % lyser 40 meter lenger i front av bilen enn pæren som ble rangert lavest i testen. Disse 40 mørke meterne utgjør en betydelig forskjell og kan være avgjørende for om du har nok tid til å styre klar av hindringer i veibanen. Lyset fra Philips' modell betyr at du får 2,5 flere sekunder reaksjonstid på veien, som tilsvarer 40 ekstra meter med bremselengde på bare 60 km/t.

Et viktig funn fra testen viser at jo billigere pæren er, desto dårligere kvalitet. Den lavest rangerte pæren i testen ble påvist å gi det mest ujevne lyset på veien, samt at det blendet møtende trafikk. Dette gjør det vanskeligere for begge sjåførene å se i mørket, og setter trafikksikkerheten på spill.

- Testen beviser at vi leverer teknologien og produktene som gir det beste lyset. Våre pærer sikrer sjåfører tryggere ferdsel i mørket, sier Rapp.

Motors fagredaktør gjennomførte testen på Philips' laboratorium i Tyskland. Alle pærene var av type H7, testet i minst to eksemplarer, og installert i frontlyktene på en VW Golf V.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning