GM med elbilprosjekt

Bilkjempen General Motors vil også ha en del av elbilmarkedet.

Publisert Oppdatert
Elbilprodusenten Tesla har fått mye oppmerksomhet i det siste, og det har GM sett seg lei på. Nå avslører viseproduktsjef Doug Parks hos GM overfor Wall Street Journal at det store konsernet har et langt fremskredet elbilprosjekt på gang.

Elbilen som utvikles skal ha en rekkevidde på omtrent 32 mil, og vil koste rundt 30 000 dollar i USA, eller omtrent 180 000 kroner. Det er knapt halvparten av prisen for den billigste Tesla Model S. Men Parks sier også at GM vil vente med å lansere en elektrisk bil for salg til batteriprisene går ned.

Denne bilen kan dermed bli en konkurrent til den nye bilen som Tesla har kunngjort at de konstruerer. Den skal bli en innstegsmodell til omtrent samme pris som GMs prosjekt. Teslas grunnlegger Elon Musk har tidligere sagt at det ikke er vanskelig å selge en elektrisk bil med en rekkevidde på 32 mil og en pris på 35 000 dollar om tre-fire år.

Dette er ikke første gang GM har planer om elbiler. Ladehybriden Opel Ampera har vært på markedet i et par år, og i 1996 hadde firmaet en ren elbil i salg. Den het EV1, og ble tatt ut av produksjon etter bare tre år.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning