Endelig beskjed - skal denne Volvoen bygges?

Vi har fått endelig svar - ja eller nei?

Publisert Oppdatert
De siste dagene har det gått rykter om en begrenset serieproduksjon av Volvo Concept Coupé.
Det tyske motorbladet Auto Bild hevdet nylig at Volvo planlegger en begrenset serieproduksjon av konseptbilen Concept Coupé, som ble vist frem i Frankfurt. Man gjettet at en serieproduksjon i så tilfelle ville skje på fabrikkene i Torslanda og Gent, kanskje i Italia?

Disse opplysningene har florert på nettet, og noen tolker det som om at en serieproduksjon allerede er bestemt. Og Volvos designsjef Thomas Ingenlath har jo fått mye ros for Concept Coupé. Dermed er det nok stor interesse for en lignende bil fra Volvo.

Vi vet også, selv om Volvo ikke vil bekrefte det, at produsenten som en konsekvens av den positive responsen på Concept Coupé har startet en arbeidsgruppe som skal undersøke forutsetningene for en coupémodell.

Men for å slutte å spekulere tok vi kontakt med Volvos informasjonssjef Per-Åke Fröberg og stilte et direkte spørsmål: Blir det serieproduksjon av Concept Coupé?

"Konseptbilens oppgave er å vise hvor Volvos design er på vei og indikere designspråket hos våre kommende modeller, der XC90 er først ut neste år," sier Fröberg.

"I de neste årenes produktplaner er det ikke plass til en todørs coupé, men vi utelukker ikke at det kan bli det på lengre sikt."

Vi skal altså ikke håpe at det dukker opp en seriemessig Volvo Coupé med det første. Men døren er tydeligvis ikke helt lukket for en vakker coupé...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning