Ekstra kul Passat

VW har trolig planer om en Shooting Brake-versjon av Passat, altså en mer designpreget stasjonsvogn.

Publisert Oppdatert
Det gjelder å dekke så mange segmenter som mulig, og Volkswagen var tidlig ute med Passat CC. Den er en slags coupémodell med fire dører, etter mønster av Mercedes CLS, på folkemunne kalt "bananen". Ved ansiktsløftningen byttet Passat CC navn til bare CC, slik at imaget skulle bli mer luksuriøst.

Nå ser det ut til at det samme skal skje med Passat stasjonsvogn, og resultatet blir en Volkswagen CC Shooting Brake. Det avslører innsidere til britiske Autocar. Femdørsmodellen er selvsagt også basert på merkets MQB-plattform. Bagasjerommet blir på omtrent 570 liter, bare 30 liter mindre enn i den nåværende stasjonsvognversjonen av Passat.

Volkswagen CC Shooting Brake blir omtrent fem cm lenger enn dagens Passat stasjonsvogn, men også betydelig lavere, slik at den skal gi et mer sportslig inntrykk. Modellen blir viktig for å tette igjen luken mellom Passat og superluksusbilen Phaeton.

I tillegg til firesylindrede bensin- og dieselmotorer kommer det dessuten en ladehybrid. Som ekstrautstyr vil det bli mulig å spesifisere firehjulsdriftsystemet 4Motion. Dette vil være basert på femte generasjon av systemet fra svenske Haldex.

Volkswagen har ikke gitt noen offisielle kommentarer om Shooting Brake-modellen, men en kilde sier til Autocar at Shooting Brake-konseptet "definitivt er interessant".

Hvis den blir virkelighet kommer denne lave stasjonsvogna til å bli betydelig billigere enn Mercedes CLS Shooting Brake, på samme måte som CC sedan.

Navnet Shooting Brake kommer fra en eksklusiv biltype som opprinnelig var en tredørs stasjonsvogn, ofte kjøpt av britiske overklassefolk som likte å gå på jakt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning