Disse påvirker klimaet minst

Forskere har regnet ut hvilke biler som påvirker klimaet minst totalt. Vinneren heter Nissan Leaf.

Publisert Oppdatert
Det er Automotive Science Group som har foretatt utregningene. Ingen bil er helt fra fra miljøpåvirkning, ikke engang elbiler. Mange faktorer spiller inn når bilens påvirkning på klimaet skal regnes ut, blant annet drivstoff, produksjon og hvor mye av bilen som kan gjenvinnes.

Automotive Science Group har satt opp en liste, kalt Automotive Performance Index, som viser hvilke biler som påvirker miljøet minst av de modellene som er i salg i USA.

Av alle bilene som selges der i landet er Nissan Leaf den som påvirker miljøet minst. Selv om produksjonen av batteriene ikke er særlig miljøvennlig, blir bilens påvirkning enda lavere enn for en bil med forbrenningsmotor.

Selvsagt blir elbilene mindre klimavennlige hvis de lades med elektrisitet som er generert med "urene" midler, som for eksempel kullkraftverk. Men forskerne mener at den amerikanske strømmiksen nå er bedre for miljøet enn før. Når vinneren regnes ut tas det også hensyn til hvordan bilen transporteres fra fabrikken til kjøperen.

I tillegg til elbilene Nissan Leaf og Ford Focus Electric er det mange hybrider på listen over bilene med minst miljøpåvirkning. Her finner vi blant andre Toyota Prius, Ford C-Max og Honda Accord Plugin.

Men på listen ser vi også noen dieselmodeller (VW Jetta TDI og BMW 328d), samt den elektrisk Tesla Model S.


Bilene med minst klimapåvirkning

Mini-Compact: Mitsubishi Mirage
Compact: Ford Focus Electric
Midsize: Nissan Leaf
Fullsize: Hyundai Sonata
Wagon: Toyota Prius V
Crossover: Mazda CX-5
Midsize suv: Nissan Rogue
Fullsize suv: Nissan Pathfinder Hybrid
Minivan: Nissan Quest

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning