Disse har de beste autobremsene

Volvo, Subaru og Mercedes har de beste systemene for å unngå kollisjon, viser en amerikanske undersøkelse.

Publisert Oppdatert
Smarte sikkerhetssystemer som autobrems blir stadig vanligere. Nå begynner også det amerikanske Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) å teste sikkerhetssystemer i hastigheter mellom 20 og 40 km/t.

Systemene kan få karakterene Superior, Advanced og Basic. Alle nye biler som får toppkarakteren "Top Safety Pick+" må ha et sikkerhetssystem som minst har fått karakteren Basic.

IIHS har allerede rukket å teste sikkerhetssystemene i flere biler, og en av produsentene som skiller seg positivt ut er Subaru. EyeSight-systemen i Subaru Legacy og Outback får god karakter, i likhet med autobremsen i Mercedes C-klasse.

Også Volvo S60 og XC60 får karakteren Superior, men bare med ekstrafunksjonene kollisjonsvarsling og fotgjengersensor montert. Med bare City Safety-systemet, som er standard, får Volvo-bilene karakteren Advanced.

Autobrems-systemer er utstyr som oppdager at bilen er i ferd med å støte sammen med et hinder, og bremser bilen til stillestående automatisk. Det skal føre til at et sammenstøt enten unngås helt eller blir mindre alvorlig.

Europeiske Euro NCAP tar også hensyn til de nye systemene når de vurderer hvor sikker en bil er i forbindelse med kollisjonstester.

Se filmen her.

Så gode er sikkerhetssystemene ifølge IIHS

Superior
Cadillac ATS
Cadillac SRX
Mercedes C-klasse
Subaru Legacy
Subaru Outback
Volvo S60
Volvo XC60

Advanced
Acura MDX
Audi A4
Audi Q5
Jeep Grand Cherokee
Lexus ES
Mazda 6

Basic
Acura ZDX
BMW 3-serie
BMW X3
Chevrolet Equinox
Chevrolet Malibu
Ford Edge
Ford Explorer
Ford Flex
Ford Fusion
GMC Terrain
Honda Accord
Honda Crosstour
Lincoln MKT
Lincoln MKX

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning