Dette er den neste C-klassen

Mercedes C-klasse skal snart byttes ut. Slik blir den nye inni.

Publisert Oppdatert
Nå synger Mercedes C-klasse på siste verset. Den nye generasjonen blir lansert i januar, og får et lekkert interiør.

Sist helg viste Mercedes en teaserfilm om C-klassen. Den nåværende modellen har vært i salg siden 2008, og det begynner å bli på tide med arvtager.

Som vi kan se i denne filmen får C-klassen flere designtrekk fra den nye S-klassen, med myke linjer og den nye fronten som skal brukes i hele modellprogrammet.

Mercedes viser også frem bilder av interiøret. Noen av detaljene kan avsløres allerede nå: Comand-systemet får en kontrollenhet med touchpad, og de runde lufteventilene hentes fra S-klassen.

Den neste C-klasse får internkoden W205, og er basert på en helt ny arkitektur som heter MRA.
Takket være denne teknikken kan C-klassen bli betydelig lenger enn den nåværende modellen. Det er viktig for å skille den fra Mercedes CLA.

Autocar kan avsløre at C-klassen får ni cm lenger akselavstand enn den nåværende, og det gir bedre plass innvendig. Til tross for de større ytre målene blir bilen 80 kg lettere enn dagens modell.

Til forskjell fra A-klassen og den nye CLA blir C-klassen bakhjulsdrevet også fremover. Vi kan vente oss bensin- og dieselmotorer på mellom 1,6 og tre liter ved lanseringen, sammen med den nye automatkassen 9G-tronic, som blir ekstrautstyr.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning