Denne blir virkelighet

Den mildt sagt spesielle Lexus LF-NX kommer i produksjon.

Publisert Oppdatert
Lexus jobber akkurat nå med en ny kompakt crossover som skal bli en konkurrent til Audi Q3 og BMW X1, samt kommende Lincoln MKC og Mercedes GLA.

Konseptet ble vist frem på bilutstillingene i Frankfurt og Tokyo, under navnet Lexus LF-NX. Designet vakte den gangen enorm oppmerksomhet. Vår egen reporter, som så bilen "live", rapporterte at "det gjør vondt i øynene å se på den".

Den serieproduserte modellen kommer til å få et litt modifisert navn, og skal hete NX i stedet for LF-NX. Men designet blir omtrent som på utstillingsbilen.

- Dagens kunder er mer uttrykksfulle, så en hel del av designet på LF-NX er igjen på den ferdige bilen, sier Lexus' Europasjef Paul van den Burgh. - Vi har sett det ferdige designet, og det kommer definitivt til å skille seg ut.

Innledningsvis kommer det en hybridversjon, NX 300h, og en turboladet modell, NX 200t. Den sistnevnte får Lexus' første turbomotor, en toliters firesylindret bensinmotor med variabel ventilstyring og Toyotas D-4S direkte innsprøyting. Plattformen kommer fra Toyota RAV4, men er en del modifisert. Forhjulsdrift blir trolig standard, med firehjulsdrift som alternativ.

Lexus NX får premiere i mars 2014, og kommer til forhandlerne til sommeren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning