Stødig på høye hæler

Programleder og modell Kathrine Sørland lærer deg hvordan du går med høye hæler uten å tryne.

Publisert Oppdatert
FORELDRE: Kathrine Sørland og Andreas Holck fikke nylig en gutt.
FORELDRE: Kathrine Sørland og Andreas Holck fikke nylig en gutt. Foto: Foto: Ketil Mørk/Her og Nå

Det er ikke bare-bare å gå med høye hæler. Men noen ganger kreves det, og da kanskje spesielt i julen.

Kathrine Sørland er kjent som en av Norges fremste modeller og programleder for Top Model og Norges styggeste rom på TV3. Og selv om det ser ut som om hun er født med høye hæler på bena, så har også hun måttet øve foran speilet.

- Ja, det har blitt noen timer øving ja, men nå har jeg lært meg det. Jeg gikk med bok på hodet veldig lenge, sier Kathrine til Det Nye.

For de som pleier å styre unna de høye hælene fordi det er for vanskelig, har Kathrine følgende tre tips:

1. Velg komfortable sko. Høye hæler er én ting, noe helt annet blir det om skoene i tillegg er ukomfortable å gå med. Sko med rund tupp er lettere å holde balansen i enn de med lang, spiss tupp - og en kraftigere høy hæl er lettere å holde balansen på enn de tynneste stiletthælene. Velg sko etter hvor god erfaring du har på høye hæler!

2. Gå langs en rett linje. Det tar seg dårlig ut med høyhælte sko kombinert med bredbent gange. Se for deg en rett linje du skal følge i din ferd fra A til B, så unngår du cowboygangen.

3. Tenk på armføringen. Hold armene i ro mens du går. Det hjelper deg med å holde balansen, og ser langt mer elegant ut enn om du er ute og marsjerer. Å gå pent med høye hæler er også et spørsmål om holdning!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning