Valentines-gaver til kjæresten

- De færreste jenter liker det

Valentinesgavene og -opplevelsene du shopper og dropper til kjæresten.

DROPP DETTE: Rødt undertøy er ikke den smarteste gaven å gi til kjæresten på Valentine's Day. Få de beste gavetipsene i saken!
DROPP DETTE: Rødt undertøy er ikke den smarteste gaven å gi til kjæresten på Valentine's Day. Få de beste gavetipsene i saken! Foto: FOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

Valentinsdagen nærmer seg med stormskritt (kommende søndag), men hva skal du gi til kjæresten?

Den sikreste gaven er, ifølge moteblogger Sara Strand, å gi noe du vet hun ønsker seg, enten det er en veske hun ikke har tatt seg råd til å kjøpe, en etterlengtet frisørtime hun ikke har tatt seg tid til eller skoene hun hadde så lyst på sist dere var i butikken sammen.

- Det er veldig hyggelig når kjæresten husker noe du har sett på. Nesten enda koseligere om du har glemt det selv, sier hun.

Tenk kreativt

Moteredaktør- og ekspert Fredrik Austads råd er å tenke litt mer kreativt, selv om klassiske smykker og en bukett røde roser alltid er hyggelig å få.

- Enten det er til han eller henne så tror jeg det sikreste er å gi en gave det er omtanke bak. Hvis du er flink til å lytte til partneren din, har du nok allerede svaret, sier han.

Moteblogger Janka Polliani synes personlig at det er veldig hyggelig med blomster.

- Jeg syns Valentine's Day skal handle om kjærligheten fremfor gaver, og blomster slår liksom ikke feil.

Fine opplevelser hun setter pris på

Har du mer lyst å gi henne en gave i form av en opplevelse har de alle mange gode tips.

- Kjenn din kjære godt og overrask med en hyggelig middag eller kanskje en aktivitet dere har snakket om å gjøre samme lenge. For noen er kanskje den nye indiske restauranten i nabolaget det perfekte valget, mens andre har partnere som foretrekker fallskjermhopping, foreslår Austad og legger til:

- Dersom du har et litt større budsjett er jo reiser kjempegøy, og det trenger ikke å være alt for langt; en langhelg i København eller en dagstur til London.

Strand er enig; for hennes del er det ingenting som slår reiser.

- Da får dere en opplevelse sammen og gir forholdet en skikkelig boost, sier Strand.

Polliani slår også et slag for å gjøre noe ut av dagen fremfor å gi en gave, slik at dere kan være romantiske sammen.

- Hva med å spandere en spa-opplevelse på kjæresten, eller å lage en helt spesiell kveld til dere?

Artikkelen fortsetter under bildet.

VELVÆREGAVER (f.v.): Kappahl kimono, kr 399. Kusmi Tea Rooibos 125g, kr 189. H&M Conscious Hand cream, kr 69,90. Gina Tricot Valerie soft BH, kr 179. The Body Shop French Lavender Massasjeolje, kr 259. Aesop Rind Concentrate Body Balm 120 ml, kr 260. Voluspa Holiday Minitin Blanc de Blancs duftlys, kr 159.
VELVÆREGAVER (f.v.): Kappahl kimono, kr 399. Kusmi Tea Rooibos 125g, kr 189. H&M Conscious Hand cream, kr 69,90. Gina Tricot Valerie soft BH, kr 179. The Body Shop French Lavender Massasjeolje, kr 259. Aesop Rind Concentrate Body Balm 120 ml, kr 260. Voluspa Holiday Minitin Blanc de Blancs duftlys, kr 159. Foto: FOTO: Produsenten

Dropp Norges mest solgte parfyme

Hvilke gaver bør man absolutt ikke kjøpe?

- Det kan være vanskelig å kjøpe parfyme eller sminke hvis du ikke har fått et konkret ønske. Styr unna gaver du kjøper bare fordi du føler du må, og gaver som kanskje er litt mer for din egen del enn hans/hennes, sier Austad.

- Noe man kunne gitt til hvem som helst. Som et personlighetsløst smykke eller Norges mest solgte parfyme, sier Strand.

Polliani synes du godt kan holde deg unna det røde undertøyet.

- De færreste jenter liker det.

Det enkle er ofte det beste

Hvis du ønsker å bare gi en liten oppmerksomhet, som ikke koster all verden, synes de alle at en bukett blomster er perfekt.

- Spør du meg vil du alltid få blomster til svar. Det er noe av det fineste jeg vet. Colombianske roser varer lengre enn ordinære, og vil få partneren din til å tenke på deg hver gang han/hun ser på dem. Liljer er også en favoritt.

- En fin bukett med favorittblomsten hennes slår aldri feil. Ikke en deilig, hjemmelaget middag heller. Det viktigste er uansett å vise omtanke, sier Strand.

- Jeg syns valentinesdagen skal handle om det å gi den andre oppmerksomhet. Det kan være en liten hilsen på speilet på morgenen skrevet med en leppestift (pass på at det ikke er favoritten!) eller en blomst sendt til jobben, sier Polliani.

SPA ELLER TUR SAMMEN: Hva med å gi en deilig spabehandling eller dra på tur sammen til for eksempel København?
SPA ELLER TUR SAMMEN: Hva med å gi en deilig spabehandling eller dra på tur sammen til for eksempel København? Foto: FOTO: Colourbox

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning