Rumpetask trend

Den er elsket og hatet

Rebellen i veskesamlingen er tilbake for fullt.

IT'S BACK: Er du klar for rumpetaska? Nå er den nemlig trendy igjen.
IT'S BACK: Er du klar for rumpetaska? Nå er den nemlig trendy igjen. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert
HOS CHANEL: På Chanel sin Haute Couture Spring Summer 2016-visning under Paris Fashion Week, kunne man se rumpetaska på samtlige av modellene. Her sett på Bella Hadid.
HOS CHANEL: På Chanel sin Haute Couture Spring Summer 2016-visning under Paris Fashion Week, kunne man se rumpetaska på samtlige av modellene. Her sett på Bella Hadid. Foto: FOTO: Getty Images

- Rumpetaska er et klassisk trendeksempel på «fra gata til catwalken». Den er rebellen i veskesamlingen, røffer opp antrekket på en ekstremt praktisk måte, og hvis du går til anskaffelse av en tidløs variant, går den aldri av moten.

Det sier Sunniva Hartgen, stylist og moteblogger.

Hun tror at enten elsker du rumpetaske-trenden, eller så hater du den.

- Regler er til for å brytes

Ida Elise Eide Einarsdóttir, redaktør for motemagasinet Vixen.no, forteller at vi har flørtet med 90-tallet de siste sesongene, men at tiåret nå kommer tilbake for fullt i motebildet.

- Det inkluderer blant annet rumpetaska som vi har sett på catwalken hos designere og motehus som Alexander Wang og Chanel, sier hun.

Redaktøren innrømmer at hun selv er litt usikker på om hun er noen stor fan av rumpetaske-trenden, men hun syns den er kul som en del av trenden den hører til.

- Og så synes jeg regler absolutt er til for å brytes. Rumpetaska er, samme som sokker i sandaler-trenden, en såkalt fashion faux pas og en utdatert forestilling om at moteregler ikke er til for å brytes, mener Einarsdóttir videre.

Kan brukes på flere måter

Stylist Hartgen syns at det fine med trender er tilgjengeligheten som gjør det enkelt å finne riktig type til akkurat deg.

- Så kan du velge om du vil gjøre en investering ut av det, eller bare ta en smakebit med en billigere variant, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PÅ CATWALKEN: Rumpetaska har blitt sett både hos Elie Saab, Kenzo og Balenciaga sine kolleksjoner for SS16.
PÅ CATWALKEN: Rumpetaska har blitt sett både hos Elie Saab, Kenzo og Balenciaga sine kolleksjoner for SS16. Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures

Når det gjelder rumpetaske-trenden, tror hun at moteinteresserte vil bli overrasket over hvor bra den faktisk kan fungere til et antrekk.

- Folk som har «grilldress-assosiasjoner» til rumpetasken, vil få øynene opp for nye bruksområder, og se at det finnes flere måter å bære den på, som for eksempel skrått over brystet, mener Hartgen.

Einarsdóttir er enig.

- På catwalken så vi eksempler på at rumpetasken bæres mer som en vanlig veske. For eksempel hos Alexander Wang der modellene brukte rumpetaska over skulderen eller som en crossbody-bag, sier Einarsdóttir.

- Når det er sagt, er den store trenden å bære rumpetaska på den opprinnelige måten, nemlig på hoften.

Og man kan jo ikke nekte for at rumpetaska er svært praktisk; du har en veske som tillater deg å lagre det viktigste du trenger å ha med deg, samtidig som du har hender og armer fri.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- Bruk tasken som belte

CHANEL OG CÉLINE (f.v.): Skuespiller Sarah Jessica Parker, moteblogger Charlotte Groeneveld og motefotograf Sara Reverbi med hver sin "fanny pack".
CHANEL OG CÉLINE (f.v.): Skuespiller Sarah Jessica Parker, moteblogger Charlotte Groeneveld og motefotograf Sara Reverbi med hver sin "fanny pack". Foto: FOTO: Getty Images

Det som er positivt, er at du egentlig ikke kan «tabbe deg ut» noe særlig når du bruker rumpetaska, mener Hartgen.

- Jeg tenker ikke at det er så mange feil du kan begå med rumpetasken, men jeg syns absolutt du burde ta deg friheten til å tenke nytt og bære den andre steder enn rundt rumpa, sier stylisten.

Hun mener at det er gøy å slå to fluer i én smekk, og bruke tasken som belte rundt livet på en oversized genser eller kjole.

- Da har du både belte og veske i boks, sier Hartgen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fornyet versjon av tasken

INSPIRASJON (f.v.): En gjest under Fashion Week i Milan i fjor vinter, moteblogger Hannah Cox under Fashion Week i Milano i fjor sommer og skuespiller Kate Bosworth.
INSPIRASJON (f.v.): En gjest under Fashion Week i Milan i fjor vinter, moteblogger Hannah Cox under Fashion Week i Milano i fjor sommer og skuespiller Kate Bosworth. Foto: FOTO: Getty Images

Spørsmålet er om dette er en trend som «kvinnen i gata» vil kaste seg på?

Einarsdóttir er usikker.

- Jeg tviler på at dette blir en stor kommersiell trend. Når det er sagt, er ikke rumpetaska den samme som vi kjenner fra 90-tallet.

- Den er nemlig blitt gjenskapt i alle mulige utgaver; i semsket skinn og med leopardprint hos Alexander Wang og i en helt nye og mer feminine utgaver som hos Chanel Couture, Dolce & Gabbana og Marni, forteller redaktøren.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning