Ruby Rose

Jenta som både kvinner og menn drømmer om

Ti ting du må vite om det nyeste medlemmet av Orange Is the New Black.

PÅ ALLES LEPPER: Den australske skjønnheten, Ruby Rose, har tatt verden med storm.
PÅ ALLES LEPPER: Den australske skjønnheten, Ruby Rose, har tatt verden med storm. Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures
Publisert Oppdatert
TATOVERT: Ruby Rose har over 30 tatoveringer, hvor noen har en dypere mening fra hennes pregede barndom, mens andre er mer av den humoristiske sorten.
TATOVERT: Ruby Rose har over 30 tatoveringer, hvor noen har en dypere mening fra hennes pregede barndom, mens andre er mer av den humoristiske sorten. Foto: FOTO: Getty Images

Det nyeste tilskuddet til Netflix-serien, Orange Is the New Black, også kjent som OITNB, har fylt opp magasiner, så vel som sosiale medier de siste månedene.

Ruby Rose, den 29 år gamle jenta med det hjerteformede ansiktet, det korte håret, isblå øyne og mangfoldige tatoveringer ble kanskje verdenskjent over natten etter både nakenscener og intense monologer i den tredje sesongen av OITNB.

Men australieren har allerede vært i rampelyset i over et tiår som blant annet TV-personlighet, modell, designer og DJ.

Klikk Mote har derfor samlet ti fakta du burde vite om den inspirerende jenta Ruby Rose, som har langt mer enn et vakkert ansikt å by på.

1. Turbulent familieliv

Ruby hadde en tøff oppvekst med alenemor Katia Langenheim, som forlot faren da Ruby var to år gammel.

Født Ruby Rose Langenheim, oppkalt etter sin kjente gudfar – den australske bokselegenden Lionel Rose, tilbrakte skuespilleren de første årene på konstant flyttefot.

- Jeg har opplevd incest og et turbulent familieliv som ikke alltid var det tryggeste, sa Rose, ifølge australske Daily Telegraph, i et intervju fra 2013.

2. Mobbet og mishandlet

Allerede som femåring visste skuespilleren at hun "ikke var som alle andre" og følte seg mer som en gutt enn ei jente.

OITNB: Som innsatte Stella, er Ruby Rose det nye hypepopulære tilskuddet til Orange is the new black.
OITNB: Som innsatte Stella, er Ruby Rose det nye hypepopulære tilskuddet til Orange is the new black. Foto: FOTO: Netflix

- Som barn var jeg overbevist om at jeg var en gutt. Jeg pleide å binde brystet med bandasjer, som jo er veldig usunt – jeg var kanskje fem eller seks år gammel? Jeg hadde jo ingenting å binde! Jeg sov på magen i håp om at det ville stoppe brystene fra å vokse, og jeg ba til Gud om at jeg ikke måtte få pupper, sier Rose i et intervju med The Guardian.

Allerede som 12-åring fortalte hun åpent at hun var lesbisk.

Rose ble både mobbet og mishandlet på skolen for å "være annerledes", noe hun også har uttalt at er en stor grunn til at hun har jobbet hardt for suksess – for å bevise seg for alle dem som tvilte.

Da hun mottok den australske fjernsynsprisen ASTRA Award,  i 2009, for "kvinnelige favoritt", utnyttet Rose takketalen til å svare dem som hadde plaget henne på skolen.

- Og til alle dere jenter som mobbet meg på ungdomsskolen; hvor er dere nå?

3. Begynte som modell

Karrieren til Ruby Rose begynte allerede i en alder av 16, da hun kom på andreplass i en modellkonkuranse i regi av det australske magasinet Girlfriend.

Vinneren, den verdenskjente modellen Catherine McNeil, ville senere også bli en av tre jenter som Rose har vært forlovet med.

I dag er Rose også den australske ambassadøren for sminkemerket Maybelline New York, og er ansiktet utad for deres kampanjer.

4. Forlovet med Roald Dahl sitt barnebarn

Rose er tilsynelatende særdeles lykkelig med Phoebe Dahl, barnebarnet til den kjente barnebokforfatteren Roald Dahl, og kusinen til modellen Sophie Dahl.

Phoebe er også kjent som motedesigner og designer.

Paret kan ikke få nok av hverandre, og deres respektive Instagramkontoer, @Rubyrose og @Faircloth_supply er blant annet fylt opp av søte og morsomme bilder av hverandre.

Egentlig skulle bryllupet stå i år, men da Rose ble tilbudt rollen i OITNB, bestemte paret seg for å utsette bryllupet til 2016.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORLOVET: Ruby Rose er forlovet med motedesigneren og stylisten, Phoebe Dahl.
FORLOVET: Ruby Rose er forlovet med motedesigneren og stylisten, Phoebe Dahl. Foto: FOTO: Getty Images

5. MTV-VJ

I 2007 var Rose med i et realityprogram på MTV Australia, hvor 2000 håpefulle konkurrerte om en jobb som musikkanalens nye VJ og programvert.

MTV: Da Rose vant en konkurranse om å være den nye VJ'en på Mtv Australia, tok virkelig karrieren fart.
MTV: Da Rose vant en konkurranse om å være den nye VJ'en på Mtv Australia, tok virkelig karrieren fart. Foto: FOTO: Getty Images

Som en del av konkurransen måtte Ruby svelge unna 100 shots med øl på under 100 minutter, og kysse fremmede på gata.

- Vi visste at den nye VJ-jobben ville bli tøff, men Ruby Rose beviste at hun hadde alt vi så etter. Hun er smart, har en kvikk humor, er edgy og har en lidenskap for musikk og popkulturen, sa Ean Thorley, produsent ved MTV Australia da Rose ble utnevnt vinneren.

I tillegg til rollen som VJ for MTV, har Rose ledet flere realityprogrammer, vært gjestedommer på Australias Next Top Model og hostet morgenprogrammer på både TV og radio.

6. DJ

Rose er også godt kjent som en dyktig DJ, og har spilt på kjente klubber som Pacha og Teeze i New York.

Flere av hennes samplinger og mixtaper ligger ute på Rose sin egen nettside, Rubyroseofficial.com.

7. Eneste kvinne i barbershop

Et raskt blikk bakover i bildearkiver viser at Rose har skiftet hårsveis oftere enn enkelte skifter sokker.

HÅRBESATT: Ruby har sportet alskens hårfrisyrer i løpet av sine 29 år, men det er den barberkorte frisyren hun trives best i.
HÅRBESATT: Ruby har sportet alskens hårfrisyrer i løpet av sine 29 år, men det er den barberkorte frisyren hun trives best i. Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures

Og dette med å uttrykke seg via håret, startet også i en tidlig alder.

- I barndommen barberte jeg av meg alt håret for å føle meg mer komfortabel, men da reaksjonene fra familie og jevngamle stort sett var negative, grodde jeg det ut igjen for å virke mer feminin. For å lande MTV-jobben trodde jeg også at jeg måtte kjøre en mer feminin stil, men MTV er åpne for andre kjønnstyper, og håret ble raskt kortere igjen, forteller Rose til The Guardian.

I et intervju med Eric Blair forteller også Rose at hun regelmessig besøker sine faste barberere i Australia og Los Angeles, og ofte ber dem om å gjøre som de vil.

- Dylan Johnson fra The Proper Barber i LA klipper og barberer kun kjendiser som P.Diddy, og jeg er den eneste jenta de tillater i salongen – det er helt fantastisk!

Eric Blair

8. Ikke gutt, ikke jente

I dag definerer Rose seg som gender fluid.

- Gender fluid handler om å ikke være på noen ender av kjønnsskalaen. For det meste identifiserer jeg meg ikke som et kjønn. Jeg er ikke en gutt, og jeg føler meg egentlig ikke som en kvinne – men åpenbart ble jeg født som ei. Så jeg havner et sted i midten, som for meg - i min perfekte fantasi - er som å ha det beste fra begge kjønn, fortalte Rose til Elle i juni.

At Rose er et stort forbilde for lesbiske og transseksuelle over hele verden har vært i stor fokus, og er noe skuespilleren fronter så mye som mulig i intervjuer. Nå også via OITNB-rollefiguren hennes Stella, som også identifiserer seg som gender fluid.

9. Kompis med Justin Bieber

Etter at Rose ble verdenskjent via OITNB, var mange fans av Justin Bieber raske til å påpeke likheten mellom de to.

BIEBER: Ruby Rose og Justin Bieber ser ut til å ha blitt gode kompiser den siste tiden.
BIEBER: Ruby Rose og Justin Bieber ser ut til å ha blitt gode kompiser den siste tiden. Foto: FOTO: Stella Pictures

I sær når det gjelder klesstilen, men også de androgyne trekkene i ansiktet.

Spesielt interesserte fulgte spent med da både Justin og Ruby la ut Instagrambilder etter deres første møte i juni 2015.

Og den siste tiden virker det som om de to har blitt riktig så gode kompiser, og har hengt sammen i flere dager.

10. Hyllet for kortfilm

I juli 2014 kom Rose ut med kortfilmen Break Free via sin YouTube-side.

Videoen viser hvordan en ultrafeminin Rose går fra en klassisk blondine-look med sminke som dekker til tatoveringer, til å klippe av seg alt håret og vaske av seg tildekningen. Den ble tatt imot langt bedre enn skuespilleren håpte.

- Jeg hadde ønsket å lage filmen i lang tid, men var redd for folks reaksjoner – kanskje ville det bli for mye informasjon? Videoen var tiltenk mine da noen og hundretusen følgere på Facebook. Det hadde tatt meg fem år å få de følgerne, men etter at kortfilmen ble lagt ut ble den raskt sett av over fem millioner. Plutselig hadde jeg 300.000 følgere på Facebook i løpet av tre dager, forteller Rose til The Guardian.

Break Free

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning