Test av rød neglelakk

Den billigste er blant de tre beste

Vi har testet rød neglelakk.

RØD NEGLELAKK: Vi har testet ti forskjellige røde neglelakker.
RØD NEGLELAKK: Vi har testet ti forskjellige røde neglelakker.
Publisert Oppdatert

Om testen:

Vi har testet ti røde neglelakker for å finne ut hvordan de er å påføre og hvor lang holdbarhet de har.

De ti lakkene som er med i testen er alle fra kjente skjønnhetsmerker - både billige og dyre.

Alle neglelakkene er testet av seks utvalgte medlemmer av Klikk Motes testbrukerpanel (makeup-testere) i en testperiode på til sammen 6 uker.

Panelet har fått utdelt en av hver neglelakk, og testet uavhengig av hverandre. Alle produktene er testet i opptil fem dager hver av alle i testpanelet.

Rød neglelakk er en favoritt hos mange, og passer like fint i hverdagen som til fest. 

Vi har derfor testet ti røde neglelakker fra ulike kjente merker i forskjellige prisklasser, for å finne ut hvilken som faktisk er den beste av de beste.

Vinnerne og taperen

Tre av neglelakkene endte opp med karakter 5; YSL, Dior og H&M. Sistnevnte var den billigste i testen, til en pris på kr 49,50.

Neglelakken vi lander på som testvinner, er Dior Vernis Rouge 999 10 ml. Den er lett å legge, kosten er bred og myk og holdbarheten bra. Det eneste som trekker ned er prisen på kr 235.

Testens taper er Ciaté Red Hot Chili 13,5 ml. Den får pluss for fin glans og lekkert design, men trekkes ned for gjennomsiktig lakk, for oransje i fargen, dårlig holdbarhet og tørketid.

Testet i 6 uker

Testen av rød neglelakk er gjennomført av seks medlemmer fra Klikk Motes eget brukerpanel for kosmetikktester.  Testerne til rød neglelakk er plukket ut etter en grundig evalueringsrunde.

Testerne har gått grundig til verks og vurdert hver neglelakk nøye.

Hver neglelakk er testet i opptil fem dager av alle i testpanelet. Noen av lakkene har slett ikke har holdt så lenge, mens andre faktisk har holdt i opptil en uke.

Testerne har brukt en og en neglelakk av gangen og lagt samme lakk på alle neglene. De har ikke brukt over- og underlakk, slik at alle lakkene blir testet likt av alle testpersonene. Det har blitt lagt to lag med neglelakk på alle neglene.

Alle lakkene har "sittet på" i en normal periode, og blitt fjernet når den er blitt såpass slitt at du ville fjernet den til vanlig.

Dette har vi vurdert:

I testen har det vært fire kriterier (vist under), som alle har blitt svart på og blitt tildelt en karakter på en skala fra 1-6. Også plusser og minuser har det vært oppfordet til å svare på.

I testen har vi lagt vekt på hvordan lakkene er å påføre og hvordan holdbarheten er.

Påføring: Er den lett å legge, blir neglelakken jevn og har den en fin finish?

Kosten: Er den enkel å bruke, har den en fin størrelsen (eller er for stor/liten å jobbe med) og er den for hard eller myk?  

Tørketid: Hvor lang tid tar det før lakken tørker og tar det for lang tid eller er det overkommelig?

Holdbarhet: Hvor raskt oppstår det "sår" i lakken, hvor lenge holder lakken seg fin og hvor lang tid tar det før du må fjerne den?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning