spare tid om morgenen

Åtte tips for å spare tid om morgenen

Gjør livet og skjønnhetsrutinene enklere.

ZZZ: Hvor deilig hadde det ikke vært å sove en liten stund lenger om morgenen? Det kan du med de syv tipsene i saken under!
ZZZ: Hvor deilig hadde det ikke vært å sove en liten stund lenger om morgenen? Det kan du med de syv tipsene i saken under! Foto: FOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

Rekk opp en hånd den som vil ha bedre tid om morgenen, enten til å sove lengre eller å stresse mindre?

Under har vi samlet ekspertenes åtte beste tips til hvordan du kan bruke mindre tid om morgenen på badet og foran speilet.

Bytt til dusjolje

- Et supert tips som sparer mye tid er å påføre en kroppsolje på våt hud i dusjen, som babyolje eller kokosnøttolje, råder Rolah O. Lønning, lege og forfatter av boken Frisk Hud, og forklarer videre:

- Oljen låser inn fuktighet og gir næring til huden, så slipper du å smøre deg med kroppslotion. Klapp huden tørr etter dusjen.

Bruk tørketiden til håret bedre

Skal du føne et gjennomvått hår til det blir helt tørt, kan du bli stående en stund og svette på badet.

Daglig leder ved Norsk Frisørskole i Bergen, Sølvi Bjørnevoll, tipser derfor om å utnytte denne tiden bedre.

- Vask håret, klem ut så mye vann du klarer og lag gjerne en stram turban av håndkle for å absorbere mest mulig vann.

Deretter burde du påføre en varmebeskyttelse i håret.

Et annet tips er å legge sminken, kle på deg og spise frokost mens håret får lufttørke.

- Til slutt føner du siste fuktigheten ut av håret, da tar ikke prosessen så lang tid. Bruk gjerne en børste slik at du får formet håret samtidig. Håret blir da så mye finere enn om du føner håret som om du står i en tornado, sier Bjørnevoll.

SPARER TID: Ved å pakke håret inn i et håndkle etter du har dusjet, vil håret tørke fortere enn å føne det fra det er klissvått til helt tørt.
SPARER TID: Ved å pakke håret inn i et håndkle etter du har dusjet, vil håret tørke fortere enn å føne det fra det er klissvått til helt tørt. Foto: FOTO: Colourbox

Farg vipper og bryn

Du kan også spare mye tid på å farge vipper og bryn.

- Farger du vipper og bryn med akkurat den fargen du helst skulle ønske du hadde fra naturen side, sparer du et hav av tid på sminken, sier Ida Engstrøm, makeupartist og sminkelærer ved Tone Lise Akademiet.

Da trenger du bare å bruke en liten og tett kost til å legge litt brynskygge akkurat der det trengs, hvis brynet er usymmetrisk eller har "huller".

- Du unngår også den harde looken som man lett får hvis man bruker for mye tid på å sminke "perfekte" bryn, legger makeupartisten til.

Fargede vipper trenger bare en bøy med en god vippetang for å åpne blikket, og så er øynene klare.

Rask dagsminke

Eup supert tips for å legge en rask og enkel base, er farget dagkrem.

- Da får du både fukt og litt dekk i en fei! Ønsker du hakket mer dekk, blander du noen dråper foundation inn i den fargede dagkremen før påføring, tipser Engstrøm.

Makeupartisten råder videre om å bruke en lysreflekterende penn til å lysne opp under øyne og til å highlighte lett på kinnben, i pannen og langs amorbuen over leppekanten.

- Det går fort, og du er helt sikker på at du ikke skinner som en diskokule i det nådeløse morgenlyset, sier Engstrøm og legger til:

- Ønsker du en kul farge på leppene anbefaler jeg å bruke en tykk leppestiftblyant. Den er enklere å påføre en jevn farge med, i tillegg til at leppekonturene blir jevnere.

Dropp sminken

Men vil du virkelig spare tid, og samtidig jobbe med selvtilliten, mener makeupartisten at et par sminkefri dager i uka er det beste du kan gjøre.

SMINKEFRI: Gjør som Lady Gaga og dropp sminken noen dager i uken. Tenk så mye tid du sparer på det!
SMINKEFRI: Gjør som Lady Gaga og dropp sminken noen dager i uken. Tenk så mye tid du sparer på det! Foto: FOTO: Stella Pictures

- Jeg går selv sminkefri så ofte jeg føler for det, og har stor tiltro at lite er så forskjønnende som en god og lang skjønnhetssøvn.

Så la sminken, ja - til og med maskaraen, ligge et par dager i uka. Det gjør bare godt.

Vurder hårfjerning

Dusjer du daglig og har behov for å fjerne hår både her og der like ofte, kan det være greit å vurdere en mer permanent hårfjerning.

- De to beste laserteknologier mot hårvekst er diodelaser og Alexandritelaser, sieer hudlege ved Oslo Hudlegesenter, Ernst-Jan Veer.

Hudlegen opplyser også om at begge laserne krever gjentatte behandlinger, ofte tre til seks behandlinger. Resultatet kan også variere fra kroppsdel til kroppsdel.

- Selv etter vellykket behandling, kan hårene komme tilbake og vedlikeholdsbehandling kan være nødvendig. Hårlaserbehandling fungerer best på mørke hår i lys hud, forteller Veer.

Spar kroppspleien til kvelden

Å peele huden, ta hårkur og barbere legger og lignende tar fort litt tid om man skal gjøre alt på samme tid.

- Bru heller tid på det i en lang avslappende dusj om kvelden, forteller Engstrøm og fortsetter:

- Pøs så på med gode serumer, nattkremer eller leave-on fuktighetsmasker. Du skal jo uansett bruke tiden på å sove, og det er jo om natten huden reparerer seg best!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning