Sminke øyenbryn

Gjør øyenbrynene fyldig og naturlige

Vanskelig å sminke, sier du? Niks! Her får du steg for steg-tipsene.

SKIKKELIG UTSTYR: Først og fremst behøver du et øyenbrynspudder med en naturlig farge som passer deg, og en god kost egnet til bryn.
SKIKKELIG UTSTYR: Først og fremst behøver du et øyenbrynspudder med en naturlig farge som passer deg, og en god kost egnet til bryn. Foto: FOTO: Klikk.no.
Publisert Oppdatert

Synes du det er irriterende å bruke lang tid på å fikse brynene hver eneste morgen? Enten blir de skjeve, ujevne eller for mørke, mange synes kanskje derfor at brynene er det vanskeligste av alt når de sminker seg.

Poenget med å sminke brynene er at de skal se mest mulig naturlig ut, og helst ha litt fylde.

- Bryn er en viktig del av ansiktet og det er viktig at du bruker tilpassede farger og produkter for å få en riktig form og farge som passer ditt ansikt, sier Therese Lode ved skjønnhetssalongen Fab Lounge.

Dette behøver ikke være verken vanskelig eller tidkrevende.

Stikkordene her er riktig ustyr, et godt produkt og riktig teknikk.

Øyenbrynspudder og kost

Først og fremst bør du skaffe deg et øyenbrynspudder i den naturlige fargen som passer best for deg, tipser Siv Oldervik, daglig leder ved Stas hår og bryn.

- For å sminke brynene mest mulig naturlig er det lurt å bruke brynssminke i pudderform som er litt lysere enn dine egne bryn, eller ton-i-ton, sier Oldervik.

Så trenger du et speil, brynkost med skråkant, blyant, skygge og gjerne en fix-gelé, ifølge Lode.

Det er også lurt at brynkosten har en børste i andre enden.

- Før du begynner å sminke brynene, bør du børste hårene oppover for å få en fin løft øverst, sier Oldervik videre.

Slik går du fram

Du må sikkert øve deg litt et par ganger, men etterhvert vil du mestre det å sminke brynene bedre og bedre når du først har lært en god teknikk.

Her er Lode og Olderviks tips:

  • Etter at du har børstet hårene oppover, starter du med med en øyenbryns-blyant og tegner inn en småskarp linje under brynet
  • Gjør det samme på oversiden av brynet. Det høyeste punktet av brynet kan tegnes litt skarpere.
  • Fyll inn brynene med brynskygge, litt og litt. Begynn med å fylle det høyeste punktet og ut mot enden. Ytterst er det fint at det er litt mørkere, enn inn mot starten. Jo lysere det er inn mot starten jo mer naturlig vil det se ut.
  • "Halen" på brynet, ytterste del som går mot tinningen, skal du altså fylle i fra det øverste punktet på brynet og nedover der du syns det ser naturlig ut.
  • Halen er ofte tynn og vokser bortover mot tinningen, så det er lurt å presse den litt nedover med kosten.
  • Dus godt ut ved området av brynet som er nærmest nesebenet og la fargen være mørkere mot midten av brynet og utover halen.
  • Avslutt med en gjennomsiktig gelé for å holde brynet på plass hele dagen.
  • Legg gjerne en fin linje med litt concealer under brynene for å få en ren look, og for å rette opp i eventuelle ujevnheter du kan ha laget med blyanten. Dytt den litt ut med fingrene.

Vanlig feil

TEKNIKK: - Fyll lett i med farge for å få mer fylde på brynet. "Halen" fylles i fra det høyeste punktet og ned der du synes det ser naturlig ut. Halen er ofte tynn og vokser gjerne bortover mot tinningen, prøv å press den litt nedover, råder Oldervik.
TEKNIKK: - Fyll lett i med farge for å få mer fylde på brynet. "Halen" fylles i fra det høyeste punktet og ned der du synes det ser naturlig ut. Halen er ofte tynn og vokser gjerne bortover mot tinningen, prøv å press den litt nedover, råder Oldervik. Foto: FOTO: Klikk.no.

Hvis du har en spesiell form du ønsker på brynet, er Olderviks råd å først tegne svakt opp formen på brynet med en blyant.

- Deretter kan du nappe håret som ligger utenfor den formen du har tegnet på, sier Oldervik.

Men pass på å ikke nappe for mye! Og du skal også unngå å tegne opp en rund form, altså skal ikke brynet se ut som en regnbue, men ha en knekk på øverste punkt og ned mot halen.

- For tynne og overnappede bryn kan denne metoden også anbefales. At du tegner inn først med en blyant for så å fylle inn med skygge for å få en myk look, sier Lode seg enig i.

Men hun advarer mot å tegne for hardt med en blyant på hele brynet da dette kan gi et hardt utseende.

- Pass på at starten på brynet ikke er for skarpt, ikke starter for langt inn mot midten og heller ikke for langt ut, råder Lode videre.

For prikken på i-en anbefaler Oldervik følgende:

- Når du har sminket selve brynet, kan du godt avslutte med en highlighter under brynet. Det ser veldig fresht ut, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning