Hvordan nappe øyenbryn

Slik unngår du overnappede bryn

Vi viser deg hvordan du bør nappe øyenbrynene dine.

OVERNAPPEDE ØYENBRYN: Vi viser hvordan du bør nappe dem for å unngå dette.
OVERNAPPEDE ØYENBRYN: Vi viser hvordan du bør nappe dem for å unngå dette. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Å nappe øyenbryn er ikke bare, bare. Det er fort gjort å nappe noen hår for mye, og du bør være nokså forsiktig når du står klar med pinsetten foran speilet.

Fred Hamelten, mannen som anses å være en av Norges fremste eksperter på øyenbrynsforming, mener du først bør bli kjent med brynene og ansiktsproporsjonene dine før du går i gang med å nappe dem.

- Har du tykke eller tynne bryn? Er de tette eller ikke? Er de lange eller korte? Har du behov for farge eller ikke? Er de overnappet eller ikke? Der du har overnappet, kommer de tilbake eller ikke?

Slik napper du bryn

Annkarin Jungsted, innehaver av Eger Skinclinic, forteller at du bør starte med å måle opp ved hjelp av et tre-trinnsprogram:

- Først måler du fra ytterste punkt på nesevingen og vertikalt opp mot pannen med en pinne. Der pinnen stopper og inn til neseryggen, skal brynene plukkes.

- Deretter måler du fra det ytterste punktet på nesevingen og rett opp til pupillen. Dette for å få en pen og naturlig bue på brynet.

Jungsted minner også om at det viktigste er at du får din naturlige form på brynet.

- Siste oppmåling går igjen fra nesevingen og ut til ytterst på øyet. Her skal brynet stoppe.

Silje Noreng ved Brow Rehab har et annet tips å komme med:

- Du kan begynne med å rydde opp litt på egenhånd ved å fylle inn brynene med makeup i den fasongen du vil ha, for så å nappe bort de hårene som "faller" utenfor makeupen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SLIK NAPPER DU: Mål fra ytterste punkt på nesevingen og vertikalt opp mot pannen med en pinne. Der pinnen stopper og inn til neseryggen, skal brynene plukkes. Mål så fra ytterste punkt på nesevingen og rett opp til pupillen. Dette for å få en pen og naturlig bue på brynet. Siste oppmåling går igjen fra nesevingen og ut til ytterst på øyet. Her skal brynet stoppe.
SLIK NAPPER DU: Mål fra ytterste punkt på nesevingen og vertikalt opp mot pannen med en pinne. Der pinnen stopper og inn til neseryggen, skal brynene plukkes. Mål så fra ytterste punkt på nesevingen og rett opp til pupillen. Dette for å få en pen og naturlig bue på brynet. Siste oppmåling går igjen fra nesevingen og ut til ytterst på øyet. Her skal brynet stoppe. Foto: FOTO: Colourbox

Tabbene du må unngå

Makeupartist Anna Edvardsen jobber med å forme bryn. Hun mener at det viktigste å huske på når man skal nappe øyenbryn, er at øyenbrynshår vokser på rad og rekke.

Riktig pinsett til napping

Fred Hamelten:

-En skarp pinsett være utfordrende og man kan skade huden. Det er bedre å bruke en litt avrundet pinsett som jeg har.

Annkarin Jungsted:

-Jeg foretrekker en pinsett i rustfritt stål med skrå spiss, som tar selv de tynneste hår. Tips: Jeg bruker en finkornet neglefil til å spisse tuppen med innimellom om den blir slitt. 

Silje Noreng:

-Jeg foretrekker å bruke en pinsett som er "slant". Det vil si spiss i tuppen. I salongen bruker vi Anastasia Beverly Hills” sin og er superfornøyd.

Anna Edvardsen:

-Jeg kan anbefale “Tweezerman”som er kjent for de fantastiske pinsettene sine og de har flere ganger blitt kåret til verdens beste pinsetter.

- De vokser ikke i hytt og pine som det kan se ut som. Det er faktisk et system der som kan være vanskelig å se med det første. Men studerer du brynene dine, ser du at de er bygget i et slags "rad-system", sier hun og fortsetter:

- Den verste tabben du kan gjøre er å hoppe over en rad.

Har du begynt å nappe i en rad, må du fortsette raden ut, ellers kan det bli hakkete.

- Den beste måten å sjekke om du har nappet ujevnt, er å løfte opp haken og se på underkanten av brynene dine. Ser det ut som en rett linje og ikke hakkete? Da du gjort en bra jobb, tipser Edvardsen.

Noreng er ikke i tvil om hva som er den absolutt verste tabben man kan gjøre når man fikser brynene sine.

- Å klippe dem! Det skaper hull og ujevnheter, i tillegg til at de vil vokse i lengde og få forskjellige vekstfaser. De blir lange og krøllete. Det må klippes "konstant" om de skal ligge fint, og de vil faktisk ikke slutte å vokse i lengde, sier hun.

Jungsted advarer mot å nappe for mye om gangen.

- Brynene blir tynne, overplukket og kan i verste fall vokse skjevt ut igjen. Unngå å nappe i overkant av brynet da, det er lett å miste kontrollen på formen.

- Gå til en brynspesialist om du føler du har mye dunhår i overkant av brynene. Ikke voks på egenhånd, det kan lett bli en katastrofe, sier hun.

FYLDIGE BRYN: Cara Delevingne og Chiara Ferragni har stålkontroll på brynene sine og hvordan de skal nappe dem.
FYLDIGE BRYN: Cara Delevingne og Chiara Ferragni har stålkontroll på brynene sine og hvordan de skal nappe dem. Foto: FOTO: Getty Images

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning