Høy hestehale

Hemmeligheten bak en perfekt hestehale

VIDEO: Se hvordan du lager den.

Publisert Oppdatert

Selv om hårtrendene endrer seg stadig, går hestehalen aldri av moten.

Den kan varieres i det uendelige, og er også utgangspunktet til flere andre frisyrer.

Den blir stadig mer populær blant kjendisene på den røde løper, og Beyoncè, Kim Kardashian og Blake Lively er bare noen av kjendisene som velger hestehalen både til hverdags og fest.

Men andre ord kan du fort bli kveldens midtpunkt om du går for den høye, elegante hestehalen vist i videoen over.

Strikk med hårlus

Men hvordan gjør man det egentlig? Og hvordan vinner man kampen mot småhårene som aldri ser ut til å ville ligge glatt mot hodet?

- For å få den perfekte hestehale trenger du hårspray, en hårbørste og en strikk med to hårlus festet på hver side, sier Isabelle Calderon, frisør hos Hendrix Hair i Rosenkrantzgate i Oslo.

Strikken med hårlusene er avgjørende for at hestehalen skal se bra ut, mener Calderon, i tillegg til en god dose hårspray.

Slik gjør du:

Her er fremgangsmåten til en høy og elegant hestehale som holder hele festkvelden gjennom:

1. Begynn å preppe håret med hårspray for litt hold.

2. Gre alt håret bakover mens du løfter haken – da får du ikke heng på håret i nakken.

3. Spray godt slik at du får med alle småhår og fest strikken godt.

4. Ta en bit av underhåret og snurr rundt strikken og fest tuppene med spenner.

5. Spray godt.

Violà - da har du den perfekte hestehale!

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORSLAG TIL PRODUKTER (f.v.): L'oréal Infinium Extreme, kr 159. Tangle Teezer Salon Elite Pink, kr 179. Björn Axen Hairspray Megafix, kr 127. H&M, 10-pack hårstrikker, kr 19,50. Kicks korte hårnåler i 20-pk., kr 20.
FORSLAG TIL PRODUKTER (f.v.): L'oréal Infinium Extreme, kr 159. Tangle Teezer Salon Elite Pink, kr 179. Björn Axen Hairspray Megafix, kr 127. H&M, 10-pack hårstrikker, kr 19,50. Kicks korte hårnåler i 20-pk., kr 20. Foto: FOTO: Produsenten

Passer til enhver anledning

- Denne frisyren passer like godt en vanlig jobbdag og på trening som til fest. Det er en enkel frisyre å lage når du skal rett fra jobb og til trening for eksempel. Og om du dagen før har hatt krøller eller litt saltvannshår og våkner opp med "luesveis", er det enkelt og greit å sette håret opp på denne måten, sier Linn Therese Gaasland, faglig leder/makeupansvarlig hos Model Day Studio.

- De rufsete krøllete vil da gi en fin ekstra effekt av tykkere hår. Du kan også gå for en mer rufsete hestehale. Gjør samme fremgangsmåte, men fra litt i håret der du vil ha volum, før du surrer en liten del av håret rundt festet.

Det finnes også mange kule hårstrikker du kan bruke om du ønsker annen look, tipser Gaasland.

- Her kan du også lage en fiskebeinsflette i hestehalen, eller vanlig om det er lettere. Kjempefint til hverdags og praktisk til trening!

- Det går også an å lage en liten flette i luggen, for en mer sommerlig look eller den klassiske midtskillen.

INSPIRASJON: Både Beyonce og Blake Lively har blitt sett på den røde løper med høy hestehale. Lively gjorde en variant med fiskebeinsflette.
INSPIRASJON: Både Beyonce og Blake Lively har blitt sett på den røde løper med høy hestehale. Lively gjorde en variant med fiskebeinsflette. Foto: FOTO: Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning