Fjerne ettervekst

Øyenskygge mot ettervekst?

Sjekk resultatet!

BLI KVITT ETTERVEKSTEN: Har du bare få uker igjen til neste frisørtime, kan du klare å skjule etterveksten, for eksempel med øyenskygge.
BLI KVITT ETTERVEKSTEN: Har du bare få uker igjen til neste frisørtime, kan du klare å skjule etterveksten, for eksempel med øyenskygge. Foto: FOTO: Ane Solstad Sønnesyn
Publisert Oppdatert

Hvis du pleier å farge eller stripe håret ditt regelmessig hos frisøren, så vet du at det kan være dyrt å fikse etterveksten hver andre eller tredje måned.

Men det som er genialt, er at du faktisk kan vente noen ekstra uker med å farge «motorstripa» på hodet – dersom du benytter deg av noen smarte triks.

Vi testet øyenskygge-trikset

Vil du utsette fargingen litt for å spare noen slanter, og samtidig dempe den harde etterveksten, kan du for eksempel prøve å bruke øyenskygge i håret!

Det er nettsiden Goodhousekeeping.com som blant annet presenterer tipset.

Dette måtte vi selvsagt teste ut:

 1. Du trenger en matt øyenskygge, enten i kompakt eller løs pudderform.
 2. Øyenskyggen må være tilnærmet lik farge som resten av håret, altså brun til brunlig hår, lys til lysnet hår, og helst svart til svart hår.
 3. En stor og fluffy sminkekost er det du skal påføre øyenskyggen med. Hårene på børsten bør være myke slik at skyggen fordeler seg pent og jevnt.
 4. Start med å dele håret i en rett midtskill. Bruk kosten til å samle opp en raus slant med øyenskygge. Deretter koster du skyggepudderet utover etterveksten i lette bevegelser.
 5. Påfør nok til du ser at etterveksten gradvis reduseres. Husk å ikke påføre for tykt lag!
 6. Bruk en tynn kam til å dele inn håret i en ny passé og fortsett på samme måte til etterveksten er dempet.
 7. Repeter over så store deler av håret som du ønsker, men som oftest holder det med å gjøre dette på krona av hodet dersom du skal gå med håret rett ned.
 8. Bruk fingrene til å løfte opp håret fra hodebunnen, og rufse det lett til.

Resultat:

Trikset funker som bare det! Vel og merke demper det etterveksten midlertidig og ikke permanent, men det er ganske enkelt å bruke i hverdagen som en del av stylingen.

Vil du gjøre det hver dag, blir det litt voldsomt siden pudderet vil legge seg som et tykt lag og tynge håret. Dette merket vi da vi gjorde det samme dagen etter når håret ikke var nydusjet. Legg derfor litt og litt pudder over manken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Frisørene er positiv til trikset

FREMGANGSMÅTE: Har du lyst hår, bruker du en lys, matt øyenskygge. Har du mørkt, bruker du en mørk skygge. Det er enklest å bruke en skygge i løs form, men det funker med kompakt form også.
FREMGANGSMÅTE: Har du lyst hår, bruker du en lys, matt øyenskygge. Har du mørkt, bruker du en mørk skygge. Det er enklest å bruke en skygge i løs form, men det funker med kompakt form også. Foto: FOTO: Ane Solstad Sønnesyn
SLIK GJØR DU: Påfør skyggen på etterveksten med en stor sminkekost. Når du har påført nok skygge, bruker du fingertupper eller føner med kald luft for å fordele skyggen jevnt over etterveksten.
SLIK GJØR DU: Påfør skyggen på etterveksten med en stor sminkekost. Når du har påført nok skygge, bruker du fingertupper eller føner med kald luft for å fordele skyggen jevnt over etterveksten. Foto: FOTO: Ane Solstad Sønnesyn

Frisør Sølvi Bjørnevoll, daglig leder ved Norsk Frisørskole i Bergen, forteller at de selv har tatt i bruk øyenskygge-trikset.

- Jo, det har vi brukt før. Også kunder som er svært tynne i håret kan bruke dette for å dekke en lys hodebunn. Det blir nesten det samme som et pudder, sier hun.

Det er dog én hake, ifølge frisøren:

- Om du svetter i hodebunnen, kan det klumpe seg litt, sier hun.

Det er ikke så populært hos frisørene om du går i gang med permanent farging av håret hjemme, men en midlertidig måte å «farge» på, er frisøren absolutt for.

- Ja, demp gjerne etterveksten med produkter som kan vaskes ut igjen. Da setter ikke fargen seg i håret, og jobben til frisøren din neste gang du har time er ikke annerledes enn om du ikke hadde brukt noe, sier Bjørnevoll videre.

Også Reidun Mardal, frisør ved Ramsvik Frisør, støtter dette.

- Jeg er absolutt for disse hårsminke-produktene, samt øyenskygge-trikset som du kamuflerer etterveksten med. Det er en fin løsning mellom frisørbesøkene, da det er ikke er noe form for kjemi som skjer i  håret. Det finnes mange gode produkter til dette både i form av tørrsjampo med og uten farge, sier hun.

Selv er hun blond i håret, og i en travel hverdag er det tørrsjampoen som redder sveisen før hun får lysnet opp etterveksten sin.

- Bruk heller tørrsjampo

Geir Askeland ved DaDa Hårstudio i Bergen, er heller skeptisk til bruk av øyenskygge i håret.

- Jeg tror ikke det fungerer helt. Her risikerer du at det heller legger seg som et belegg i skillen. Jeg vil ikke anbefale det, sier Askeland.

Frisøren syns i stedet at en tørrsjampo med eller uten farge, er smart når du trenger en "quick fix" over etterveksten.

- En tørrsjampo kan brukes til styling. Vil du dempe etterveksten, kan du spraye lett over hodebunn og krone i tørt hår, sier Askeland.

Han har flere tips:

 • Alle tørrsjampoer danner et hvitt belegg selv de som inneholder farge, noe som gjør håret matt og skaper en illusjon av mindre ettervekst.
 • For at produktet ikke skal bli for konsentrert på ett område i hodebunnen, er det lurt å føne produktet ut med kald luft, slik at sjampoen fordeler jevnere over etterveksten.
 • Vil du ha en slags stripet effekt i etterveksten, kan du prøve å spraye tørrsjampo i en boks, og deretter påføre den med en ren maskarakost eller tannkost i håret.

- Et annet enkelt triks for å jevne ut etterveksten på, er å lage sikk-sakk-skill på kronen i stedet for en helt rett skill. Da bruker du kammen  og deler inn håret slik at det ligger litt tilfeldig på toppen. Da unngår du "motorstripa", sier Askeland videre.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning