Ansiktsmaske

Ansiktsmasken som passer din hud

Riktig ansiktsmaske kan gjøre underverker og bør være en del av hudens ukentlige behandling.

ANSIKTSMASKE: Bruk en ansiktsmaske som er tilpasset din hud, enten den er tørr, fet eller normal. Foto: Gettyimages.com.
ANSIKTSMASKE: Bruk en ansiktsmaske som er tilpasset din hud, enten den er tørr, fet eller normal. Foto: Gettyimages.com.
Publisert Oppdatert

Det daglige hudpleieregimet ditt består sikkert av rens og tilførsel av fuktighet, men visste du at du også bør bruke masker på huden med jevne mellomrom?

Fordelen med ansiktsmasker

- En maske gir deg det lille ekstra og forbedrer samtidig hudens tilstand, sier hudterapeut ved Artesia, Anniken Reneflot.

Hun forklarer at mange er nøye med både rensen og gode kremer til ansiktet, men at du i tillegg bør bruke en ansiktsmaske med jevne mellomrom.

- Mange masker gir en øyeblikkelig effekt og en fin glød. Enkelte virker også midlertidig oppstrammende og poresammentrekkende, i tillegg til at de kan rette opp i eventuelle ubalanser i huden, sier Reneflot.

Ansiktsmasken for deg:

Leirmasker: Virker rensende, oppstrammende og poresammentrekkende. Passer som oftest til normal/fet hud og til uren hud.

Fuktighetsmasker/gelémasker: Gir fuktighet og inneholder som regel også andre ingredienser som skal gi ekstra effekt. Passer alle hudtyper.

Kremmasker: Disse er ofte mer nærende og inneholder mer av oljer og essensielle fettsyrer. Passer til normal/tørr hud.

Peelingmasker: Renser og fornyer huden. Kan brukes på problemhud, som for eksempel acne.

Ansiktsmaske etter hudtype

Alle kan finne en maske som er tilpasset deres hudtype, og dette er blant det viktigste når du skal velge en ansiktsmaske. Dersom du har dehydrert eller tørr hud bør du velge en ansiktsmaske som gir fukt og næring, og dersom du har fet hud har du godt av en absorberende maske som inneholder rensende ingredienser.

- Ansiktsmasker gir raskere resultat enn kremer fordi de inneholder høyere konsentrasjoner av de aktive stoffene, sier faglærer ved Hudpleieakademiet, Marte Dalen.

Hun legger til at en ansiktsmaske ellers har mange av de samme effektene som i en ansiktskrem.

En til to ganger i uken

Dalen forklarer at det også er hudtypen din som avgjør hvor ofte du bør bruke ansiktsmaske, og at en normal- eller kombinasjonshud, som ikke har spesielle problemer eller ubalanser, kan bruke ansiktsmaske en til to ganger i uken.

- Dersom du har problemhud, som akne, kan du legge en peelingmaske opptil tre ganger i uken, sier hun.

Om vinteren blir huden ofte ekstra tørr, og da anbefaler faglæreren at du med fordel kan sove med ansiktsmasken om natten.

- Ansiktsmasker som gir fukt og næring, og som virker beroligende på huden, kan du la virke over natten. De som har utrensende effekt bør du imidlertid fjerne etter 10 til 15 minutter, sier Dalen.

ANSIKTSMASKE: Her ser du ansiktsmasker fra Lush, Glamglow, Origins, Garnier, Biotherm, JorgObe og Declèor. Foto: Produsentene.
ANSIKTSMASKE: Her ser du ansiktsmasker fra Lush, Glamglow, Origins, Garnier, Biotherm, JorgObe og Declèor. Foto: Produsentene.

Påføring av ansiktsmaske

Et godt grunnarbeid gir maks utbytte av ansiktsmasken. Slik går du frem for påføring:

1. Rens huden to ganger slik at den er ordentlig ren.

2. Peel huden godt. Dette fjerner døde hudceller, slik at masken kan virke optimalt.

3. Legg masken. En gyllen regel er å legge den i hele ansiktet og på halsen. Som regel skal du unngå øyeområdet, men noen masker kan også brukes her. En maske skal som regel virke mellom 10 og 20 minutter. Noen skal også sitte natten over.

4. Fjern masken med et renseprodukt, og legg serum eller olje på huden. Avslutt med en god ansiktskrem.

NB! Selv om peeling i forkant gjør at masken virker bedre, bør du ikke skrubbe huden oftere enn to ganger i uken. Legger du ansiktsmaske hyppigere, kan du nøye deg med en god rens først.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning