Plagg til sommergarderoben

Se etter store, flagrende ermer, blonder og blomsterprint

Disse plaggene bør du ha i sommergarderoben.

PLAGG TIL SOMMERGARDEROBEN: Gå for blonder og blomsterprint denne sommeren.
PLAGG TIL SOMMERGARDEROBEN: Gå for blonder og blomsterprint denne sommeren. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

- Denne sommeren står 70-tallet fortsatt sterkt i motebildet, sier Ida Einarsdóttir, redaktør i nettmagasinet Vixen.no.

-  Fargene er tilbake, det samme er både mønster, print, broderier og detaljer som vi har sett på catwalken hos blant andre Gucci, som var det internasjonale motehuset som virkelig satt standarden for sesongens more is more-trend, forklarer Einarsdóttir.

Hun legger til at det er en trend som på mange måter står i sterkt kontrast til det minimalistiske som lenge har rådet.

Se etter blomsterprint og denim

Ifølge Einarsdóttir bør du se etter maksikjoler med blomsterprint, denim (gjerne i lyse vasker), samt bluser med detaljer som store, flagrende ermer, blonder, sløyfer, rysjer og knytinger. Stylingen skal være lag på lag og tilbehøret overdimensjonert, som for eksempel stor ørepynt.

Også motejournalist Lars Midtsjø trekker frem Gucci sin tolkning av 70-tallet og sterke farger som noen av sommerens trender.

- Vi ser at gult og knæsj oransj er to populære farger denne sesongen, forteller han.

Midtsjø sier videre at store solbriller med blanke glass og espadriller også er å se hos flere motehus. Sistnevnte finnes i utallige farger og varianter hos de aller fleste skobutikker.

- Enten du er gutt eller jente, kan sommergarderoben din inneholde et par espadriller, mener Midtsjø.

Ingen sommer uten blomsterkjolen

Blomsterkjolen har lenge vært en del av sommergarderoben, og i år er intet unntak. Style den opp eller ned etter anledningen. Du kan for eksempel bruke den til et par sneakers for en kul og avslappet hverdagslook.

I tillegg til blomsterkjolen, kan du gå for den korte denimkjolen denne sommeren. Det er en trend du også vil se i høst, skal vi tro Einarsdóttir.  

- Ta høstens store trend på forskudd og bruk den over en tynn genser, tipser hun.

Blusen står også sterkt denne sesongen, både i den klassiske ensfargede eller stripede varianten, eller med en «oversized» passform med detaljer som store ermer, blonder, sløyfer, rysjer og knytinger.

- Bruk den sammen med denim eller over badetøyet på stranden, foreslår Einarsdóttir.

Den utskjelte denimshortsen

Mange av nøkkelplaggene som vi kjenner fra 90-tallet og tidligere sesonger, står også sterkt denne sesongen, som for eksempel crop-tops.

- Style den som it-girl Gigi Hadid til jeans eller en kort denimshorts og håret i en lav knute i nakken.

Går du for en kort denimshorts bør du imidlertid finne en variant som passer deg og din kropp.

- Den superkorte denimshortsen er utskjelt, men jeg synes det kommer an på tid og sted. Shortsen skal uansett ikke være så kort at den ikke dekker rumpa, fastslår Einarsdóttir.

Hun forteller videre at dersom du har en kroppsnær underdel, bør du velge en løsere overdel og omvendt - det skaper nemlig balanse og en fin silhuett.

- Crop tops sammen med denimshorts er hot, men er kanskje for de aller modigste.

Ifølge Midtsjø bør du imidlertid passe på så du ikke blir for vulgær.

- Denimshortsen kan være kul, men da må du passe på at resten av uttrykket ditt ikke er for vulgært. Hold det enkelt, understreker han og foreslår at du heller styler den med en enkel, «oversized» tskjorte.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

TRENDY: Denne sommeren bør du blant annet gå for off shoulders-trenden, denim og blomsterprint. Her sett på shay mitchell, Gigi Hadid, Kendall Jenner og Taylor Swift.
TRENDY: Denne sommeren bør du blant annet gå for off shoulders-trenden, denim og blomsterprint. Her sett på shay mitchell, Gigi Hadid, Kendall Jenner og Taylor Swift. Foto: FOTO: Stella Pictures

Sommergarderoben som varer år etter år

Det er ikke alle som er like opptatt av trender, og noen ønsker å bruke pengene på andre ting. Da kan det være lurt å ha et par nøkkelplagg i garderoben, som du kan bruke år etter år.

- En sommergarderobe bør være så enkel som mulig. Ta utgangspunkt i en basegarderobe og bygg videre med tilbehør og andre detaljer, sier Einarsdóttir.

- Har du en denimshorts, en løs jeans, et par enkle t-skjorter og topper, samt bluser, bikini, badedrakt og et par sandaler, har du utgangspunktet for den perfekte sommergarderoben, legger hun til.

Ifølge Midtsjø er det smart å eie en enkelt skjorte, enten en i hvit eller en med striper.

- En fin skjorte kan brukes til så mye. På stranden, på kvelden eller på jobb – alt avhengig av hvordan den kneppes og brukes, forklarer han.

Bruk plagg fra forrige sesong

Du kan også bruke plagg fra høst- og vintergarderoben. Jeans med sleng gjelder nemlig fortsatt, men såkalte cropped jeans, gjerne med rette ben, er den aller hotteste varianten denne sesongen, skal vi tro ekspertene.

- Off shoulder-overdelene og -kjolene er også fortsatt med oss, de er jo perfekte for sommeren og kommer denne sesongen i oppdaterte utgaver med detaljer som cut-outs.

Det er heller ingen grunn til å skrote den folklore-inspirerte trenden vi så antydninger til i fjor høst. Den kommer nemlig for fullt igjen til høsten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning