Sminkevideo - DIY - fin festsminke

Partysminke trinn for trinn

Røde lepper er noe de fleste kvinner har lyst på, men samtidig er redde for. Sannheten er at den kler absolutt alle, men påføringsteknikken er avgjørende for resultatet.

Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Tove Eggen

Tove Eggen (31) er utdannet makeupartist og hårstylist ved Art Complexion Make Up Skole, samt motejournalist ved London College of Fashion.

Ved siden av over et tiår med frilansvirksomhet, jobber hun også som makeuplærer og stylist, og har de siste fem årene bodd og jobbet i London og Barcelona.

DAGENS SPØRSMÅL: Syns du den hvite eller den grønne kajalen på våtkanten var finest? Svar i kommentarfeltet under!

Hvordan legge rød leppestift uten å føle at leppene kommer inn døra før deg? Det var utfordringen makeupartist Tove påtok seg da hun begynte med denne sminkevideoen. Men videoen handler om så mye mer enn bare å legge leppestift på den proffe måten.

Tove tar deg gjennom en enkel og svak soting av øynene, perfekt for både dag- og kveldsmakeup. Dagens spørsmål - som du ser over, henviser til to veldig ulike uttrykk som du får ved bare å endre kajalen på våtkanten av øyet. Hvit kajal gir et totalt forskjellig uttrykk enn mørk kajal!

I tillegg får du også se hvordan du highlighter neserygg og amorbue- og hva det gjør for en makeuplook. Og til slutt får du verdens enkleste triks på hvordan du unngår leppestift på tennene!

Perfekt partylook

Denne sminkevideoen er en trinn-for-trinn-guide til en perfekt partylook!

Se den og del den, og fortell oss hva du synes i kommentarfeltet nederst i saken.

BEGYNN MED HUDEN: 1. Cleanser 50ml fra Eve Lom (kr 375), 2. Morning Cleanser 125ml fra Eve Lom (kr 465), 3. Stippling Brush 187 fra MAC (kr 395), 4. Face Finity 3 in 1 Primer, Concealer & Foundation fra Max Factor (kr 169), 5. Eight Hour Cream uten parfyme fra Elizabeth Arden (kr 325), 6. Glam Balm Multi Anti-aging balm fra Rodial (kr 520).
BEGYNN MED HUDEN: 1. Cleanser 50ml fra Eve Lom (kr 375), 2. Morning Cleanser 125ml fra Eve Lom (kr 465), 3. Stippling Brush 187 fra MAC (kr 395), 4. Face Finity 3 in 1 Primer, Concealer & Foundation fra Max Factor (kr 169), 5. Eight Hour Cream uten parfyme fra Elizabeth Arden (kr 325), 6. Glam Balm Multi Anti-aging balm fra Rodial (kr 520). Foto: FOTO: Produsentene.

Begynn med huden

Når vi bruker sterke farger på leppene, som her med rødt, er det ekstra viktig å ha en jevn hudfarge. I tillegg har jeg varmet opp min litt ved å blande inn et hint av gylden foundation.

Foundation

Jeg bruker Face Finity Foundation fra Max Factor (kr 169) her. 2/3 av fargen Sand og 1/3 av fargen Golden for en gylden hudtone.

Jobb den godt inn i huden fra midten av ansiktet, hvor vi trenger mest dekk og ikke glem halsen. Med Stippling Brush #187 fra MAC (kr 395) så blir jobben gjort på null-komma-niks!

Godt tips til tørr vinterhud er renseproduktene fra Eve Lom som jeg har testet i tre uker nå. Huden min har virkelig blitt helt silkemyk og fuktig! Bruk også gjerne en balm på ekstra utsatte områder rundt nese og på kinn. Her anbefaler jeg Elizabeth Arden Eight Hour Cream uten parfyme og Rodial Multi Balm på det sterkeste.

Har du tendenser til fet hud og får raskt utbrudd, bør du imidlertid være litt forsiktig med Eight Hour Cream, da denne inneholder mye mineralolje som kan tette porene.

Da Face Finity foundation fra Max Factor skal fungere som en primer, foundation og concealer i ett, så tar jeg litt ekstra av den lyseste tonen, Sand, under øyne, over øyelokk og rundt nese. Skift gjerne til en flat foundationkost, eller en concealerkost - men denne kan gjerne bare blendes ut med fingrene også.

Bryn

FØR/ETTER BRYN: Bryn har så mye å si for enhver makeup look. Til røde lepper er det viktig at de ikke er for sterke, men gredd og fyllt inn.
FØR/ETTER BRYN: Bryn har så mye å si for enhver makeup look. Til røde lepper er det viktig at de ikke er for sterke, men gredd og fyllt inn. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Det er viktig å fylle inn brynene lett til denne type sminke, men vær forsiktig slik at de ikke blir for harde.

Konsentrer fargen fra knekken og ut, og noe mildere innover. Her bruker jeg Brow Kit fra Fedora Minerals (fås på apotek) med en Angled Brush #263 fra MAC (kr 185).

Til slutt gikk jeg over med Brow Sculpting Gel fra Ardell (kr 95) for en naturlig og frisk finish.

Øyne

Til denne looken ville jeg bruke varme farger på øyne og i ansiktet, slik at ikke den røde leppen ser for hard eller kjølig ut.

ØYNE: 1. Syntetisk skrå kost #210 fra Make Up Store (kr 115), 2. Incredible Wear Gel Liner i fargen Sienna fra Youngblood (kr 290), 3. Color Riche Le smoky Pencil Eyeliner & Smudger i fargen Antique Green fra L'Oréal Paris (kr 119), 4. Eyeshadow i fargen Embark fra MAC (kr 160), 5. X Mascara fra MAC (kr 135), 6. Brow Kit fra Fedora Minerals (kr 215), 7. Eye Kohl i fargen Fascinating fra MAC (KR 140).
ØYNE: 1. Syntetisk skrå kost #210 fra Make Up Store (kr 115), 2. Incredible Wear Gel Liner i fargen Sienna fra Youngblood (kr 290), 3. Color Riche Le smoky Pencil Eyeliner & Smudger i fargen Antique Green fra L'Oréal Paris (kr 119), 4. Eyeshadow i fargen Embark fra MAC (kr 160), 5. X Mascara fra MAC (kr 135), 6. Brow Kit fra Fedora Minerals (kr 215), 7. Eye Kohl i fargen Fascinating fra MAC (KR 140). Foto: FOTO: Produsentene

Bruk en varm og matt brunfarget øyeskygge, og sveip den over nedre delen av øyelokket og opp mot global - slik som jeg viser i videoen. Jeg bruker øyeskyggen Embark fra MAC (kr 160) her.

På Instagram

Er du på Instagram? Det er vi!

Ta bildet av deg selv der du tester ut en av lookene som Tove har vist på Klikk Motes videoer!

Hashtag bildet ditt med #klikkmote, så kan vi se bildene dine!

Følg makeupartist Tove Eggen på Instagram: iknowthatmagazine

Følg redaksjonssjef for Klikk Mote, Cecilie Eggen: cecilieeggen

La skyggen være sterkest langs vippekanten, og helt dus i globalen. Legg litt av den samme fargen under øyet også.

Så brukte jeg en gel-liner fra Youngblood (kr 290), i fargen Sienna, helt ytterst på vippekanten. La den være noe tykk ytterst, og så nærmest forsvinne inn blant vippene der hvor vippekanten naturlig heller nedover. Bruk gjerne en syntetisk kost for å legge denne. Jeg brukte Angled Synthetic Brush #210 fra Make Up Store.

Kajal

Så for å gi litt fokus til våtkanten, kan du velge mellom enten en hvit eller hudfarget kajal eller en mørkere farget kajal som grønn, brun eller blå.

I videoen viser jeg en hvit versjon ved å legge Eye Kohl i fargen Fascinating fra MAC (kr 140). Men ender opp med å bruke Color Riche Le smoky Pencil Eyeliner & Smudger i fargen Antique Green fra L'Oréal Paris.

FØR/ETTER ØYESKYGGE OG LINER: En liten definisjon til øyne er alt som skal til når vi bruker røde lepper. En varm bruntonet øyeskygge og en bronze geleliner passer perfekt!
FØR/ETTER ØYESKYGGE OG LINER: En liten definisjon til øyne er alt som skal til når vi bruker røde lepper. En varm bruntonet øyeskygge og en bronze geleliner passer perfekt! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Til slutt går vi på med ett godt lag med maskara, og her falt valget på en gammel favoritt - X Mascara fra MAC (kr 165) i sort.

Solpudder

Som sagt så ønsket jeg en varm hudtone, derfor bruker jeg solpudder fra Gina Tricot Beauty i fargen Bronzed Beauty 03. Legg den i en klassisk 3-talls form, altså langs hårfestet i pannen, ned under kinnben og langs kjeven.

De røde leppene

For å jukse oss til uperfekte-perfekte lepper, så skal vi droppe liplineren og heller bruke fingre og leppestift for å få jobben gjort.

FØR/ETTER EYELINER & MASKARA: Øynene er bare ikke helt ferdige før maskara er på plass! Her har jeg også brukt en grønn eyeliner på våtkanten for en litt mer dramatisk effekt.
FØR/ETTER EYELINER & MASKARA: Øynene er bare ikke helt ferdige før maskara er på plass! Her har jeg også brukt en grønn eyeliner på våtkanten for en litt mer dramatisk effekt. Foto: FOTO: Tove Eggen.

Først jevner vi til leppekanten ved å jobbe en foundationkost lett over munnen.

Så bruker jeg Stay Perfect leppestift fra No7 i fargen Love Red (kr 119), og gnir den lett på en finger. Jobb så leppestiften fra midten av underleppen og sakte utover. Vi skal ikke jobbe oss helt ut i leppekanten enda!

Fortsett å legge små lag av leppestiften, og gni den inn i leppen med fingeren. Da får vi maks hold og resultatet blir fantastisk.

FØR/ETTER: Solpudder gir ikke bare farge og glød til ansiktet, men det gir også en real løft - og det er vi jo for!
FØR/ETTER: Solpudder gir ikke bare farge og glød til ansiktet, men det gir også en real løft - og det er vi jo for! Foto: FOTO: Tove Eggen.

Klem så leppene lett sammen, slik at underleppen smitter over til overleppen og fortsett å påfør leppestift med fingeren til du er fornøyd med fargen.

Gå så over til en leppekost. Påfør et hint av leppestift, og begynn med å gjøre leppekantene så rene og jevne som mulig. Husk å legge helt inn i munnviken også. Amorbuen vil vi ha så rund og hjerteformet som mulig, så gjør kantene fine og ta så en ren finger som du drar ovenfra og rett ned gjennom «dumpa» for en mer definert form.

Når du er helt fornøyd, setter vi det hele med et gjennomsiktig og løst pudder for å fiksere leppestiften. Jeg bruker Prep + Prime Transparent Finishing Powder fra MAC (kr 200) og en stor kost. Her er det viktig at du nærmest ikke kommer borti leppene!

Til slutt tar du en ren finger inn i munnen, klemmer lett til med leppene og drar fingeren ut. Leppestiften som nå sitter på fingeren, ville ha vært på tennene uten dette steget.

Highlighter

Hvis du ikke er så glad i shine, så kan du godt skippe dette steget.

Men jeg bruker en Cream Color Base i fargen Hush fra MAC (kr 175) rett over kinnben, under bryn, ned langs nesebeinet og rett over amorbuen for et ekstra løft til ansiktet og herlig shine-finish.

Fiksér

Som jeg nevner i videoen så var foundation fra Max Factor super god, og tørket veldig matt slik at den nok ikke trenger pudder de første timene.

Men i løpet av en hel dag eller kveld så vil huden naturlig utgi oljer som blir vanskelig for enhver foundation å holde seg fast til - så for å være på den sikre siden så bruker jeg igjen Prep + Prime Transparent Finishing Powder fra MAC for å fiksere hudene.

LEPPER OG FINISH: 1. Cream Color Base i fargen Hush fra MAC (kr 175), 2. Stay Perfect Lipstick i fargen Love Red fra No7 (kr 119), 3. Lea Bronzer i fargen 03 Bronze Beauty fra Gina Tricot Beauty (kr 69), 4. Prep +  Prime Transparent Finishing Powder Loose fra MAC (kr 200), 5. Luminous Creme Blush i fargen Plum Satin fra Youngblood (kr 240).
LEPPER OG FINISH: 1. Cream Color Base i fargen Hush fra MAC (kr 175), 2. Stay Perfect Lipstick i fargen Love Red fra No7 (kr 119), 3. Lea Bronzer i fargen 03 Bronze Beauty fra Gina Tricot Beauty (kr 69), 4. Prep + Prime Transparent Finishing Powder Loose fra MAC (kr 200), 5. Luminous Creme Blush i fargen Plum Satin fra Youngblood (kr 240). Foto: FOTO: Produsentene.

Ferdig!

Send oss dine bilder!

Vi vil gjerne se DIN versjon av denne makeupen, så smink i vei og send oss bildene dine. Kanskje de kommer med i neste sminkevideo!

Du kan sende bildet til [email protected] eller merke det med #klikkmote på Instagram.

Så, er dette er en look du kunne tenkt deg å bruk? I så fall - til hvilken anledning? Uansett, håper dette var noe dere likte - jeg er veldig glad i denne looken selv!

Husk at jeg svarer på alle kommentarer under, så det er bare å kommentere, spørre og kritisere i vei - også sees vi i neste video!

Les også:

FØR/ETTER: Selv om dette steget lett kan skippes, så gir highlighter og kremrouge en veldig fin og duggfrisk effekt. Røde lepper kan ofte virke veldig tungt og strengt, så dette harmonerer topp sammen.
FØR/ETTER: Selv om dette steget lett kan skippes, så gir highlighter og kremrouge en veldig fin og duggfrisk effekt. Røde lepper kan ofte virke veldig tungt og strengt, så dette harmonerer topp sammen. Foto: FOTO: Tove Eggen.

24 gode sminkekupp

- Bytt ut dusjsåpen med dusjolje i vinter (så slipper du bodylotion)!

Norske kvinners største kompleks

Slik blir du kvitt kvisene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning