Jeans trender

Disse gutta gjør én ting riktig

Ser du hva?

SKINNY JEANS: - Skinny jeans har tatt markedet med storm, sier Anders Børseth, brand manager for Lee i Stay Hungry Distribution.
SKINNY JEANS: - Skinny jeans har tatt markedet med storm, sier Anders Børseth, brand manager for Lee i Stay Hungry Distribution. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Jeans er en viktig del av en basisgarderoben, men trendene endrer seg stadig også der.

Så hva er trendy for menn i år på jeansfronten?

- Uansett hvordan vi vrir og vender på det, er skinny jeans inne for fullt hos oss menn. Vi kan lett bære en slik tight bukse nå som stretchen er en selvfølge, også hos oss menn, sier Paal Nordskaug, brand manager for Wrangler hos Stay Hungry Distribution.

Smale og tapered  jeans

Pål Tallerud, butikkleder hos Brandstad på CC Gjøvik, trekker frem den hvite skinny jeansen.

- Den meste trendy jeansen for sommeren er uten tvil hvite skinny jeans. Vi har sett mye street style-bilder av dette i løpet av våren, og det var tydelig under motemessen for menn i Firenze, Pitti Uomo, at dette er sommerens store trend for gutta, sier han og legger til:

- Jeg anbefaler en stretchvariant og gjerne med hull på knærne. Da er du en av gutta.

Anders Børseth, brand manager for Lee hos Stay Hungry Distribution, sier at for de gutta som har litt lår og kanskje ikke bør gå med skinny jeans, kan gå for modellen tapered jeans.

- Den er sydd inn fra kneet og gir buksa en slags gulrotform. Denne trenden har vært tilgjengelig et par år, men høsten ifjor og våren i år har vi virkelig sett en stor BOOM i den trenden hos gutta. Her får de den plassen de behøver i topplokket og rundt lårene uten å miste den trendy og trange avslutningen ved anklene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HVITE JEANS: - Vi har sett mye street style-bilder av hvite skinny jeans i løpet av våren, og det var tydelig under motemessen for menn i Firenze, Pitti Uomo, at dette er sommerens store trend for gutta, sier Pål Tallerud, butikkleder hos Brandstad på CC Gjøvik.
HVITE JEANS: - Vi har sett mye street style-bilder av hvite skinny jeans i løpet av våren, og det var tydelig under motemessen for menn i Firenze, Pitti Uomo, at dette er sommerens store trend for gutta, sier Pål Tallerud, butikkleder hos Brandstad på CC Gjøvik. Foto: FOTO: Getty Images

De mener alle at stretch helt klart er det mest trendy materiale, og ifølge Børseth er det ikke lenger femi.

- Gutta henger liksom en sesong eller to bak damene. Det gjelder jo alt fra klær til livsstil og frisyre, som hårdotten som nå har dukket opp hos menn. Det vil alltid finnes en elitegruppe som er tradisjonelle og kjører rigid uten stretch, disse søker litt mer etter gode selvage-bukser med en liten oppbrett som avslører den fine selvage-sømmen.

Sort og nyanser av blått

Nordskaug mener at årets fargepalett er ganske flytende, men han slår et slag for sorte jeans, og alt av blånyanser.

-  Alle må så klart ha en smal sort bukse i garderoben sin. Dette er et must. Men alt av blånyanser er veldig bra, altså indigofarget. Det er ofte enkelt for en å bruke bukser som er rene i fargene. Dette er også veldig enkelt å kombinere til penere antrekk.

Børseth er enig i at sorte jeans er noe alle menn bør eie.

- Sorte jeans er ekstremt populært. Mange som er bevisst på trender liker å lage lag av hvitt, grått og svart. Sort funker til alt. Før var skinny sorte jeans assosiert med rockemiljøet, men nå kjører så og si alle musikkulturer den komboen. Alle menn bør ha en skinny eller tapered sort jeans i skapet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKINNY JEANS (f.v.): Emilio Black Grey Wash, kr 599. Topman Slim Fit Jeans Mid blue, kr 399. Tiger of Sweden Jeans Slim Fit Jeans Blackblue, kr 1395.
SKINNY JEANS (f.v.): Emilio Black Grey Wash, kr 599. Topman Slim Fit Jeans Mid blue, kr 399. Tiger of Sweden Jeans Slim Fit Jeans Blackblue, kr 1395. Foto: FOTO: Produsenten

Hvem kler jeansene?

Selv om en type jeans er trendy, bør du gå for en som kler kroppsfasongen din og det er ikke alle som kler årets store jeanstrend.

Styr unna disse jeansene

- Baggy jeans med digre baklommer og gjerne med print.

- Styr unna bukser med altfor mye detaljer. Buksene kan gjerne være grovt vasket og ha et hull her og der, men jeans med masse ekstra sømmer og lommer trenger vi ikke.

- Unngå loose fit. Leter du etter bootcut, så kommer det, men det er litt tidlig enda.

Kilde: Anders Børseth, Paal Nordskaug og Pål Tallerud

- Jeg tror gutta med kraftige lår vil føle seg utilpass i skinny jeans. Det samme gjelder de som er opptatt av trender, siden den må styles på en kul måte og man må føle seg komfortabel med å skille seg litt ut, sier Tallerud.

- Det er veldig viktig og ta på deg bukser du føler deg vel i. Man ser utrolig lett på en person om han er ukomfortabel i benklærne han eller hun har på seg. Men hvem som kler hva har blitt et mye bredere begrep enn hva det var for 10 år siden. Det er ingen alder på jeans lenger, sier Nordskaug og trekker frem sin egen far på 55 år som eksempel.

- Han går med de samme olabuksene som jeg går med, fordi han føler seg vel og fin ut i de. Og dette er jo definitivt noe vi er glad for. Trend har blitt et allemannsutrykk. Smale bukser er ikke bare for ungguttene, de er for folket.

Likevel er han enig med Tallerud angående skinny jeans og kroppsfasong.

- Er du en kraftkar med hockeylår og fotball-legger så lønner deg seg å velge en modell med litt mer rom i enn den klassiske skinnyfiten men som samtidig viser en smal silhuett, og en fin finish, sier Nordskaug.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TAPERED JEANS (f.v.): Lee Jeans Luke Slim Tapered Fit, kr 749. H&M Jeans Tapered fit, kr 399. G-Star Jeans Holmer Tapered, kr 1049.
TAPERED JEANS (f.v.): Lee Jeans Luke Slim Tapered Fit, kr 749. H&M Jeans Tapered fit, kr 399. G-Star Jeans Holmer Tapered, kr 1049. Foto: FOTO: Produsenten

Stylingtips

Skal du pulle off skinny jeans, mener Tallerud at det gjelder å ha et gjennomført antrekk, og ikke være redd for å bruke tilbehør som for eksempel belte og hatt.

- Du kan gå for en casual look ved å bruke en skjorte med korte ermer og print. Skal du på årets sommerfest og ønsker å være litt mer pyntet, kan du style jeansen med en blå eller beige blazer og en enkel skjorte. Ikke glem et tøft tørkle for å sprite opp antrekket, sier han.

SKINNY JEANS: - Alle må så klart ha en smal, sort bukse i garderoben sin - dette er et must, sier Paal Nordskaug, brand manager for Wrangler hos Stay Hungry Distribution.
SKINNY JEANS: - Alle må så klart ha en smal, sort bukse i garderoben sin - dette er et must, sier Paal Nordskaug, brand manager for Wrangler hos Stay Hungry Distribution. Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning