Hvordan kneppe skjorte riktig

To skal ut - ser du hvilke?

Disse skjortetabbene bør du unngå.

TO SKAL UT: Ser du hvilke to skjorter som er helt feil kneppet?
TO SKAL UT: Ser du hvilke to skjorter som er helt feil kneppet? Foto: FOTO: Tove Eggen.
Publisert Oppdatert

Tidvis kan noe så banalt som hvor mange skjorteknapper du burde åpne eller lukke, bli en real «head-scratcher».

Er tre åpne knapper for mye? Og er en helt igjenkneppet skjorte for streit?

Klikk Mote har spurt moteekspertene om råd, og her er det spesielt et par tabber du ikke burde begå nå som vi beveger oss inn i julebordsesongen.

Hvor mange knapper kan være åpne?

- Noen få gutter kan kanskje kle en skjorte med veldig åpen hals, men generelt så er to åpne knapper maksgrensen for min del, sier Chris Skoug, mannen bak thechriscourse.no.

Og har skjorta blitt helt åpen i løpet av kvelden burde du ifølge motebloggeren være på en strand eller altfor langt inn i en fuktig fest.

Med andre ord ikke noe du burde ty til på julebordet med jobben.

Dette er stylist og personlig shopper ved Strømmen Storsenter, Elin Månsson, helt enig i.

- For min del går den absolutte grensen ved fire åpne knapper, men generelt er to åpne knapper det beste. Åpner du flere knapper burde det være fordi det er sommer og du er ulidelig varm.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KNAPPENE BESTEMMER: Jo flere knapper som er åpnet, jo mer laid-back look får du, mener moteblogger Chris Skoug.
KNAPPENE BESTEMMER: Jo flere knapper som er åpnet, jo mer laid-back look får du, mener moteblogger Chris Skoug. Foto: FOTO: Getty Images.

Når kan skjorten være kneppet helt igjen?

Om skjorten skal være helt igjen kan også ofte være vanskelig å avgjøre – spesielt fordi det fort kan gi en hipsterlook.

- En helt lukket skjorte er forbeholdt de gangene du bruker slips, eventuelt dersom du da faktisk er en hipster, mener Skoug.

Men hvis skjorten ikke bare er en klassisk dresskjorte, kan du ifølge Månsson enklere komme unna med den igjenkneppede looken.

- Det kan være kult å kneppe skjorten helt igjen hvis den for eksempel har et kult mønster eller en annerledes struktur. Da blir det bare trendy!

Se an settingen

Som sagt kan en helt åpen skjorte egne seg på stranden, og generelt burde du se an settingen når du styler skjorten din.

- Setting har alt å si. Jo flere knapper som er åpnet, jo mer laid-back look får du. Men flere enn tre åpne knapper blir mer harry, mener Skoug.

Månsson er enig.

- Setting er absolutt viktig, og noen ganger bør du tilpasse deg type event, men husk at alder egentlig ikke har noe å si. Du kler ikke en åpen skjorte mer fordi du er yngre, og en klassisk skjorte vil se bra ut til alle aldre, påpeker han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning