David Beckham

- Han har forstått at det enkle er ofte det beste

Stjel stilen til fotballikonet David Beckham.

STJEL STILEN: David Beckham har en klesstil som er enkel å kopiere for den vanlige mannen i gata.
STJEL STILEN: David Beckham har en klesstil som er enkel å kopiere for den vanlige mannen i gata. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert

Han er en av vår generasjons aller største fotballstjerner, og med sitt kjekke utseende og gode fysikk har han også kapret seg ulike modelloppdrag opp igjennom årene.

David Beckham klarer å relatere godt til den vanlige mannen i gaten, samtidig som han treffer en yngre, metroseksuell generasjon.

- Beckham utfordrer det gamle kjønnsmønstret hvor sport har vær forbeholdt menn, og klær har vært en interesse for kvinner, sier Fredrik Austad.

Han er utdannet motekonsulent og har studert moteindustri på Sofi (School of Fashion Industry), samt at han er redaktør for monDieu.nu.

Blander ulike materialer

Ifølge Austad presterer Beckham å se velkledd ut både på den røde løperen og når han henter barna på skolen.

- Han har vist oss at du kan se like godt ut i jeans og T-skjorte som i en elegant smoking.

Dette får han til fordi han alltid går med klær som har god passform og fine snitt som sitter perfekt på kroppen hans.

Til hverdags kler han seg gjerne i baseplagg i svart, hvitt, grått, navy eller denim, men antrekkene hans er likevel aldri kjedelige.

- Han leker seg med materialer, som en røffere bomberjakke i skinn eller en lang ullfrakk – gjerne kombinert med boots eller sneakers, sier Austad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SHARP TAILORING: Både dressen, frakken og jeansen er veltilpasset - noe som gjør at han ser velkledd ut.
SHARP TAILORING: Både dressen, frakken og jeansen er veltilpasset - noe som gjør at han ser velkledd ut. Foto: FOTO: Stella Pictures

Enkel stil å kopiere

Skal vi tro stylist og motejournalist Lars Midtsjø, er det lett å stjele stilen til David Beckham.

- Han presenterer jo på mange måter mannen i gata, fotballkultur og noe ukomplisert i motebildet, sier Midtsjø.

Grunnen til at det er så enkelt å kopiere han, er fordi antrekkene hans aldri er avanserte og klærne han bruker en veldig tilgjengelig.

- Beckham går for enkle, men gode, kombinasjoner av klassiske modeller og basics i gode kvaliteter, sier Austad.

Han påpeker at man overhodet ikke trenger en fet lommebok for å kopiere fotballikonet. Det eneste du trenger å gjøre er å investere i gode baseplagg som er lett å kombinere.

Nøkkelplagg for å kopiere klesstilen hans er en klassisk, veltilpasset jeans, T-skjorter i hvitt, svart og grått, skinnjakke, boots og sneakers og den perfekte dressen – og gjerne et hodeplagg.

- Han har funnet et passform på dressen som sitter godt, og bytter gjerne ut detaljer som slips, sko og jakke for å variere stilen, sier Austad.

- Når han bruker dressjaken, er det ofte uten skjorte, men med T-skjorte og en svart jeans, supplerer Midtsjø.

Artikkelen fortsetter under bildet.

CASUAL COOL: Hverdagsstilen til David Beckham er ganske avslappet. Han går ofte i jeans, T-skjorter og denimskjorter - hodeplagg er også en favoritt.
CASUAL COOL: Hverdagsstilen til David Beckham er ganske avslappet. Han går ofte i jeans, T-skjorter og denimskjorter - hodeplagg er også en favoritt. Foto: FOTO: Stella Pictures

From rags to riches

Det er viktig å huske at Beckham er en av dem som ble store da Premier Leauge i England var ganske nytt.

BAGGY: David Beckham i 2003, kledd i altfor store jeans og T-skjorte. Kontrasten er stor til i dag hvor han kun går i både overdeler og underdeler som sitter som et skudd.
BAGGY: David Beckham i 2003, kledd i altfor store jeans og T-skjorte. Kontrasten er stor til i dag hvor han kun går i både overdeler og underdeler som sitter som et skudd. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Plutselig kunne arbeiderklasseguttene tjene masse penger på det de alltid pleide å gjøre, nettopp å spille fotball. Stilen hans er preget av dette, sier Midtsjø.

Nærmest over natten kunne han kjøpe dyre merkeklær som skrek penger – noe som ikke alltid endte opp med smakfulle og elegante antrekk.

- Klesstilen hans er i aller høyeste grad preget av arbeiderklassekulturen. Det er noe rags to riches over det hele, som man ofte ikke tenker på i motesammenheng, sier Midtsjø.

David og Victoria Beckham dukket for eksempel opp i matchende skinnantrekk fra Versace i 1999. Fire år senere gikk de nedover den røde løperen i matchende hvitt antrekk fra Dolce & Gabbana med mye bling.

Klessmaken hans har gradvis blitt bedre og bedre opp gjennom årene.

- Etterhvert har stilen hans blitt mer sober. Stikkordet er casual - han går veldig avslappet kledd, sier Midtsjø.

Austad er helt enig:

- Beckham har blitt elegant, og forstått at de enkle ofte er det beste.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FØR OG NÅ: Stilen til både David Beckham og kona Victoria har forandret seg mye opp gjennom årene; fra matchende og tacky til klassisk og elegant.
FØR OG NÅ: Stilen til både David Beckham og kona Victoria har forandret seg mye opp gjennom årene; fra matchende og tacky til klassisk og elegant. Foto: FOTO: Stella Pictures

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning