KONKURRANSE:

Vinn søt spilledåse

Svar på ett spørsmål og bli med i trekningen om en bamse fra Littlephant som spiller musikk når barnet drar i snora.

Spilledåsene er håndstrikkede og laget av bomull. De er 18 cm høye, så de får plass i både veske og vogn. De passer for barn fra 0 år og oppover. Kaninen spiller melodien ""Moon river"" og elefanten spiller ""Over the rainbow"". Verdi ca kr. 495 sek.
Spilledåsene er håndstrikkede og laget av bomull. De er 18 cm høye, så de får plass i både veske og vogn. De passer for barn fra 0 år og oppover. Kaninen spiller melodien ""Moon river"" og elefanten spiller ""Over the rainbow"". Verdi ca kr. 495 sek. Foto: Sanna Lindberg & Camilla Lundsten Studio og Kamille
Publisert Oppdatert
I Kamille Mor & Barn nr. 2 2013 kan du lese hele intervjuet med designer Camilla Lundsten.
I Kamille Mor & Barn nr. 2 2013 kan du lese hele intervjuet med designer Camilla Lundsten. Foto: Kamille

En liten rød elefant og vennene hans kommer snart til en butikk nær deg. Han byr på fargeglede, sprudlende humør og et ønske om å bli båret av våre minste. Ideen som ble hetende Littlephant kom til designer Camilla Lundsten da hun jobbet for leketøysprodusenten Brio. I deres univers var det ikke plass til ham, men han fikk form da et forlag lurte på om Camilla kunne tenke seg å skrive ei barnebok. Ti pekebøker senere lanseres straks hennes andre kolleksjon for Lindex, hvor babyklær prydes av Littlephants lekne verden.

Vi møter Camilla i Stockholm, hvor hun bor med samboer Stefan og sønnen Tintin på snart to år. Og nei, han er ikke oppkalt etter tegneseriefiguren, men for sikkerhets skyld har de gitt ham mellomnavnet Einar, i tilfelle han senere synes foreldrenes navnevalg er helt ko-ko.

Stor i Sverige

I Sverige var Littlephant kjent gjennom bøkene og Camilla selv, som i mange år har vært programleder i et populært interiørprogram. Ute i verden vet ingen hvem hun er. Hun synes det blir spennende og fint, for da handler salg kun om at folk liker det de ser, ikke hvilke assosiasjoner de har fra før.

Knallfarger og sterke grafiske uttrykk ­karakteriserer Camillas design. Hun tror gleden hun får ved fargebruk henger sammen med hvor hun kommer fra: Store deler av året bor vi skandinaver på et kaldt og grått sted.

- Min fantasiverden spraker av farger. Farger gjør meg glad, og jeg håper jeg gjør andre glad med fargene mine. Du vet hvordan barn ikke kan sitte stille, det er som om de har «sukkerdrikke i beina»? Klærne mine gjenspeiler det.

Det som begynte med en liten elefant i ei bok, er blitt mye mer: servise, vesker, bøker, trykk, plakater. Planene er mange og entusiasmen stor. Littlephant består nemlig av åtte hovedfigurer som utgjør en brokete kjerne­familie, slik som i ei vanlig slekt.

- Ikke alle er elefanter. Mange morsomme kompiser er også med, de er mer dekorative enn at de har en definert personlighet. Uansett synes jeg det er veldig morsomt at det er en idé bak figurene når jeg jobber med dem.

Fikk du med deg hvilken kleskjede Camilla samarbeider med? Fyll inn skjemaet nedenfor innen 30. april og bli med i trekningen om to spilledåser fra Littlephant.

Vi møtte designer Camilla hjemme i Stockholm, hvor hun bor med samboer Stefan og sønnen Tintin på snart to år.
Vi møtte designer Camilla hjemme i Stockholm, hvor hun bor med samboer Stefan og sønnen Tintin på snart to år. Foto: Sanna Lindberg & Camilla Lundsten Studio og Kamille

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning