Unngå gnagsår lår

Unngå såre lår på 17.mai

Ikke la gnagsår ødelegge 17.mai-feiringen. Slik unngår du gnissing mellom lårene!

UNNGÅ GNAGSÅR: Enten du skal bruke bunad, kjole eller skjørt på 17. mai bør du få med deg hvordan du kan unngå å få gnagsår.
UNNGÅ GNAGSÅR: Enten du skal bruke bunad, kjole eller skjørt på 17. mai bør du få med deg hvordan du kan unngå å få gnagsår. Foto: Foto: Mats Sommer
Publisert Oppdatert

Helene Drage

* 26 år fra Fredrikstad.

* Blogger for Kamille.no.

* Utdannet og jobber som personlig trener.

* Driver sitt eget firma som heter My Lifestyle.

* Blogger på helenedrage.com

Mai er endelig her, og det betyr som regel også at sola begynner å titte frem.

Sommerkjoler og skjørt har inntatt butikkhyllene, og de fleste av oss ser frem til ekstra fridager, en konfirmasjon eller to, og selvsagt 17.mai!

Flere har kanskje bunad som de gleder seg til å bruke, meg selv inkludert.

Unngå dårlig hårdag på 17. mai!  Slik lager du den perfekte bunadsfletta

Gnissing mellom lårene

Uansett om du har bunad, andre festplagg, eller har et annet lekkert antrekk planlagt, er det en ting som kan gjøre dagen ytterst ubehagelig, og det er gnagsår.

Da snakker jeg ikke kun om det gnagsåret du får av de lekre skoene dine, men også sår som kan oppstå lår lårene gnisser mot hverandre.

Blir det litt varmere i været, og man går mye, som for eksempel på 17.mai, så er dette uendelig plagsomt og ubehagelig. Dette er et problem mange kvinner sliter med uansett vekt og kroppsfasong, og jeg er ikke noe unntak.

Les bloggen til Helene her!

Tipsene for å unngå gnagsår mellom lårene

De siste årene har jeg prøvd en rekke løsninger for å unngå dette problemet, og jeg tror jeg har vært gjennom alle tipsene. Jeg har prøvd:

Talkum eller babypudder:

Det funker til en viss grad, men det er utrolig lett å få hvite flekker på klærne. Det er særdeles ulekker, og særlig om man har sort bunad slik jeg har.

Dessuten, etter hvert blir dette pudderet en klissete masse på innsiden av lårene, da er det nesten bedre med sår.

Olje:

Å ha en liten flaske olje og smøre der lårene gnisser har jeg også prøvd. Det funker til en viss grad, men er du sår så kan dette føre til at problemet blir enda verre senere.

Dessuten trekker jo oljen inn i huden til sist, og da må man være forberedt på å ha med seg en flaske olje rundt omkring. Ikke den beste løsningen.

Strømpebukse:

Å få på seg en strømpebukse uten at den revner er en kamp i seg selv. Å få den til å sitte ordentlig enda verre, for å ikke snakke om at det kan være svært ubehagelig.

Plutselig ruller livet seg ned, og så får du en revne midt på leggen. Nei takk.

P.S. Dersom du skulle gå for strømpebukse så velg en i en matt finish i stedet for blank. Det vil gjøre at beina dine ser mindre ut.

Avklippet strømpebukse:

Jeg har prøvd å klippe av strømpebuksene for å få en type shorts, noe jeg mente var den beste ideen.

Problemet er imidlertid at strømpebuksen da mister mye av den oppstrammende effekten, og plutselig ligger beina krøllet oppunder rumpa før du får sukk for deg.

Vanlig shorts:

Selv om det funker å bruke en vanlig shorts under for eksempel en bunad så funker det heller dårlig under andre type kjoler og skjørt.

Ekstra stoff og klumper rundt livet er ikke så flatterende, og det kan også ende opp med å bli ganske varmt utover sommeren.

SMART TIPS: Gå til innkjøp av en tynn shorts som hverken strammer eller sklir opp. Shortsen jeg har på meg er fra Zizzy og koster 149 kroner.
SMART TIPS: Gå til innkjøp av en tynn shorts som hverken strammer eller sklir opp. Shortsen jeg har på meg er fra Zizzy og koster 149 kroner. Foto: Foto: Mats Sommer

Redningen for meg

For et par år siden fant jeg imidlertid en løsning, og den har jeg holdt meg til siden. Det finnes nemlig undertøy som er spesiallaget for denne utfordringen, og som jeg har gjort meg helt avhengig av etter jeg fant det ut.

Dette er tynne shortser i et behagelig stoff som ikke strammer rundt livet og som ikke sklir opp mens man beveger seg.

Disse er med andre ord perfekte å ha under både bunad, kjoler og skjørt da det blir som et ekstra lag med hud.

Ekstra støtte

Vil du ha litt ekstra støtte kan du jo prøve en variant med hold-in? Bare pass på at den sitter godt rundt magen så den ikke sklir ned underveis.

På denne måten kan du kose deg hele sommeren uten å ubehageligheter.

Da er det bare å finne frem antrekket og gjøre seg klar, uansett hva som står på programmet, og nyte sola vi krysser fingrene for at vi ser masse til fremover.

Følg oss! På Instagram @kamillenorge og @kamillepuls. For å følge oss på Facebook klikk her!

Les mer fra Helene her:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning