Hårtrend

Trendy med ettervekst

Du trenger ikke lenger blakke deg hos frisøren.

FRA VENSTRE: Drew Barrymore, Sarah Jessica Parker og Beyoncé lar alle etterveksten gro.
FRA VENSTRE: Drew Barrymore, Sarah Jessica Parker og Beyoncé lar alle etterveksten gro. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Bruker du jevnlig flere tusen kroner hos frisøren på å farge håret, kan du slippe jubelen løs.

For har du langt hår med din naturlige farge i røttene og solblekete striper i lengdene, er du supertrendy.

Del

Både kjendiser og modeller elsker looken, som tidligere ble forbundet med en noe shabby og ustelt stil.

- Trenden kommer som en følge av to ting; modellene får ikke lenger lov til å farge håret så ofte, og finanskrisen har gjort at folk flest ikke har råd til å farge håret like ofte som før. Det er som regel slike faktorer som skaper en trend, sier frisør hos Cosmobeauty , Ulla Rafaelsen.

Frisk opp fargen

Dersom bunnfargen er din egen, og de lyse stripene er naturlig bleket av solen i sommer, gir looken en superfin ramme til ansiktet.

Har du derimot nylig farget håret i en annen farge, kan du legge en farge så nært opp til din egen bunnfarge som mulig, enten hos frisøren eller du kan gjøre det selv på badet hjemme.

De lyse stripene fra i sommer har kanskje fått en litt skittengul farge. Hos frisøren får du lagt en toner i lengdene, som nøytralisere fargen og gir en mer kledelig beige og kald nyanse.

- Avhengig av hårmengde og hårfarge behøver ikke dette å koste så mye, men du kan også bruke en sølvsjampo og sølvbalsam for å friske opp fargen og dempe det gule, sier Ulla.

Ikke glem stylingen

Vasker du håret ofte, blir håret lett fett. Og fett hår avsløres dessverre lettere når bunnfargen er mørk.

Nyvasket hår er med andre ord et must, det samme er gode stylingprodukter, enten du går for en mer tilfeldig «surferstil» eller glamorøse bølger.

- Spray godt over med en saltvannsspray slik at du får tekstur i håret, og rufs opp slik at håret får en naturlig strandlook, sier frisørlærling Una Namløs ved Briis frisørsalong.

Hun anbefaler i tillegg et serum til å samle spissene og glansspray til slutt slik at håret ser sunt ut.

Fordi hår som er solbleket lett blir både tørt og sprøtt, er det i tillegg lurt å investere i en god hårkur som du bruker en til to ganger i uken.

For glamorøse bølger anbefaler Ulla Rafaelsen følgende lettvinte metode:

- Ha i et produkt med hold i håndkletørt hår. Lag midtskill foran og fortsett helt bak i nakken. Jo mer ujevnt, jo bedre. Snurr håret på hver side bakover, fest med klyper og la tørke. Resultatet er naturlige bølger som vipper ut mot siden, uten at det ser veldig stylet ut.

Les også:

Slik bør håret fønes

Slik unngår du luesveis

4 effektive fettforbrennere

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning