Kopier frisyren fra catwalken

Tre enkle hverdagsfrisyrer

Disse frisyrene fra catwalken kan du enkelt gjøre selv.

FINE FRISYRER: Prøv fletter på en ny måte, som vist her fra Valentino Haute Couture.
FINE FRISYRER: Prøv fletter på en ny måte, som vist her fra Valentino Haute Couture. Foto: Francois Mori
Publisert Oppdatert

Det er ikke alltid like enkelt å komme på nye frisyrer til hverdags.Det er typisk å bare la håret henge ned siden det er det enkleste.

Men det er fint å variere en gang i blant, og har du en dårlig hårdag kan en kul frisyre redde deg.

La deg inspirere av disse tre frisyrene fra catwalken som du enkelt kan fikse på egen hånd.

Del

Trendy hestehale

Hestehale er en hverdagsfavoritt blant mange jenter, og denne sesongen er den også supertrendy. I vår skal hestehalen være lav og håret skal være skinnende blankt,

Velg selv om du vil ha midtskill eller sideskill til denne frisyren. Velger du sideskill kan den gjerne være ekstra bred, det var en catwalkfavoritt på flere av de viktigste visningene denne våren.

Start med å vaske og kure håret med produkter som skal gi ekstra glans. Føn håret glatt med en stor rundbørste. Legg skillen slik du vil ha den og gre alt håret bakover. Fest med en tynnhårstrikk og surr gjerne en liten hårlokk rundt for å skule strikken.

Fest håret og legg ned småhår med en hårspray som ikke er for stiv. Bruk gjerne en shinespray også for å få ekstra glans..

Sexy strandhår

LIGGER LAVT: En lav topp eller hestehale er supertrendy i vår.
LIGGER LAVT: En lav topp eller hestehale er supertrendy i vår. Foto: Foto: Stella/AP

Rufsete hår som får deg til å se ut som du kommer rett fra stranda er vårens mest sexy frisyre. Og den er slett ikke vanskelig å få til selv.

Michael Kors, Loewe, Isabel Marant og Emilio Pucci gikk alle for denne looken på sine vårvisninger.

For å få det rufsete strandhåret handler det om å få naturlig tekstur i håret. Glem produkter som skal gjøre håret ditt glansfullt og blankt, og sats på matte teksturprodukter, som saltvannspray og hårpudder.

Påfør saltvannsspray i håndkletørt eller helt tørt hår. La enten håret lufttørke eller bruk en hårføner for å framheve hårets naturlige fall. Bruk enten en diffuser eller klem håret oppover med fingrene for å lage tilfeldige bølger i håret.

Hårpudder er et genialt produkt om man vil ha en rufsete looj. Bruk litt på hårrøttene og du får volum på null komma niks.

Flette med ny vri

Fletter er en perfekt sommerfrisyre og Valentino viste vårens fineste variant. Denne frisyren ser imponerende ut, men me dlitt øvelse er den enkel å få til.

RUFSETE: En sexy beachlook kan du enkelt få til selv.
RUFSETE: En sexy beachlook kan du enkelt få til selv. Foto: Foto: Ap

Start med å dele håret inn i en midtskill. Så begynner du helt øverst på den ene siden av skillen og fletter en hodebunnsflette som du fletter utover. La fletten ligge midt mellom øret og hårskillen og fortsett hele veien til bakhodet. Gjør det samme på motsatt side.

Når du kommer på baksiden kan du velge selv hvordan du vil avslutte. Har du langt hår, er det fint å flette hele veien ut og samle flettene i en topp bak. Om du har kortere hår, kan du legge flettene over hverandre og feste med spenner. Bruk fantasien!

Fest fletten og legg ned småhår med litt hårspray.

Les også:

Vårens kuleste hårfrisyrer

Slik krøller du håret ditt

FLETTER: Få en vårlig frisyre som funker til både hverdags og fest med disse flettene.
FLETTER: Få en vårlig frisyre som funker til både hverdags og fest med disse flettene. Foto: Foto: AP

Nå skal håret være rufsete

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning