Vi guider deg gjennom vippejungelen!

Smør vippene med olivenolje

Med lange, fyldige, blafrende – vipper du hvem som helst av pinnen.

DÅDYRBLIKK: Vakre Miranda Kerr har blikket i orden. Mon tro om hun ikke har fått litt hjelp. Det kan nemlig du også få.
DÅDYRBLIKK: Vakre Miranda Kerr har blikket i orden. Mon tro om hun ikke har fått litt hjelp. Det kan nemlig du også få. Foto: FOTO: Bulls og produsentene
Publisert Oppdatert

Lange, blafrende vipper er både vakkert og feminint, og selvfølgelig noe de aller fleste av oss drømmer om.

Heldigvis er knepene for å oppnå det etterlengtede dådyrblikket både mange og enkle - i hvert fall med denne guiden.

Finn metoden som passer deg best - enten det innebærer en god maskara, et øyevippeserum, vippeextensions eller løsvipper.

Lykke til!

Vedlikehold

Selv om vi stadig mister øyevipper og nye vokser ut, er det lurt å ta vare på vippene. Følg disse rådene for best mulig resultat:

1. Smør vippene med olivenolje, vaselin eller fuktighetskrem. Det gir fuktighet og gjør dem myke.

2. Unngå å gni deg mye i øynene. Vippene kan løsne og falle av hvis du er for hardhendt.

3. Ikke bruk maskara over lang tid uten å fjerne den. Gammel, tørr maskara svekker vippene.

4. Ha noen maskarafrie dager og la øyevippene få puste.

Maskara

Når vippene er markerte og oppoverbøyde åpner det øyet og blikket. Det er mange ulike metoder du kan bruke for å oppnå dette, og maskara er nok den mest utbredte og dagligdagse.

Den gir umiddelbar effekt, kan vaskes av med det samme og koster ikke skjorta. Det er likevel stor forskjell på maskara og det er utrolig mange å velge mellom:

LENGRE OG TYKKERE VIPPER: 1. Purelash Extender & Conditioner fra Jane Iredale kan brukes under maskaraen for å pleie og styrke vippene. Da vil dessuten vippene se lengre og tykkere ut. 2. Prevage clinical lash enhancing serum fra Elizabeth Arden, kr 950. 3. Lash serum fra L'Oréal Paris, kr 175.  4. Lash recovery serum fra Priori, kr 900.
LENGRE OG TYKKERE VIPPER: 1. Purelash Extender & Conditioner fra Jane Iredale kan brukes under maskaraen for å pleie og styrke vippene. Da vil dessuten vippene se lengre og tykkere ut. 2. Prevage clinical lash enhancing serum fra Elizabeth Arden, kr 950. 3. Lash serum fra L'Oréal Paris, kr 175. 4. Lash recovery serum fra Priori, kr 900. Foto: FOTO: Bulls og produsentene

Øyevippeserum

Får hårveksten på vippene dine til å vokse seg lengre og tettere. Serumets ingredienser varierer fra merke til merke, men felles for alle er at de inneholder peptider som stimulerer hårveksten.

Serumet påføres med penselapplikatoren langs øvre vippekant, akkurat der hårene treffer huden.

Det anbefales at du legger serumet fra cirka midten og ut i ytterkant , da det helst er her vi ønsker ekstra fylde og lengre vipper.

Legger du det helt inn i øyekroken kan du risikere å få masse hår som vokser her, som du ikke vil ha.

Det kan variere litt hvor lenge du skal bruke serumet, men du må regne med minimum to uker før du ser forskjell. Etter 16 uker vil forskjellen være veldig synlig. Så her kreves det litt tålmodighet.

Når du har oppnådd ønsket resultat holder det å påføre produktet én gang i uka.

Tips! Serumet kan også legges på brynene for å gradvis gjøre dem tykkere.

Løsvipper

LØSVIPPER: 1. Sort våtliner fra Shiseido, kr 369. 2. Vippelim fra Make Up Store, kr 85. 3. Pinsett fra Max Factor, kr 75. 4. Make Up Store har mange forskjellige løsvipper, disse heter Lady og koster kr 95.
LØSVIPPER: 1. Sort våtliner fra Shiseido, kr 369. 2. Vippelim fra Make Up Store, kr 85. 3. Pinsett fra Max Factor, kr 75. 4. Make Up Store har mange forskjellige løsvipper, disse heter Lady og koster kr 95. Foto: FOTO: Bulls og produsentene

De gode, gamle løsvippene er fortsatt populære. Ikke så rart - du legger dem på i en fei, de gir stor effekt, og de er enkle å fjerne!

Slik gjør du:

A. Trim løsvippene med en saks, slik at de passer formen på øyet ditt og du får den lengden du ønsker. Den smaleste delen av øyevippen skal ligge innerst mot øyekrok. Legg litt lim på toppen av håndflaten din og stryk baksiden av øyevippene gjennom limet. Pass på å ikke få for mye lim på vippene, da det kan klumpe seg. Vent til limet blir litt klissete før du legger remsen langs øvre vippekant. Pass på å få den så nær inntil vippekanten som overhodet mulig.

B. Hold fingrene ovenfra og ned når du legger dem på, da får du bedre kontroll og det er lettere å treffe helt inntil vipperøttene. Juster remsen med varsomme bevegelser.

C. Legg så en sort våtliner i en tynn strek langs vipperoten for å fylle igjen mellomrommet.

Tips! Er du forsiktig med løsvippene dine, kan de brukes flere ganger.

Tips! Synes du det er vanskelig å legge på en hel remse fint? Klipp den i to og ta del for del. Pass på at delene overlapper hverandre på midten.

Tips! Punktvipper legges på samme måte. Mange liker å påføre disse med pinsett, men dette er en smakssak, prøv deg litt fram.

Tips! Løsvippene fjernes ved å holde en varm og våt klut inntil hvert øye i noen sekunder, deretter er det bare å dra vippene rett av. Eventuelle limrester kan fjernes med sminkefjerner og q-tips.

Vippeextensions

Noe av det heiteste på markedet for øyeblikket er vippeextensions. Det er små vippehår laget av polyester, silke eller minkhår.

VIPPEEXTENSIONS: Noe av det heiteste på markedet for øyeblikket er vippeextensions. Fordelen med slike vipper er at du nesten ikke trenger å bruke sminke.
VIPPEEXTENSIONS: Noe av det heiteste på markedet for øyeblikket er vippeextensions. Fordelen med slike vipper er at du nesten ikke trenger å bruke sminke. Foto: FOTO: Bulls og produsentene

Ett og ett hår blir limt på hvert enkelt av dine egne vippehår. Du kan selv velge farge, kvalitet og størrelse på vippene, og de vil sitte på helt til dine egne faller av.

Hvor lenge de sitter på er litt individuelt, det kan gå mellom 3-5 uker før du eventuelt bør gå og fylle på mer. Fordelen med slike vipper er at du nesten ikke trenger å bruke sminke.

Det er selvsagt ingenting i veien for å legge maskara på dem, men som regel trenger du ikke det.

Limet som blir brukt er vannfast, men vær oppmerksom på at kommer det i kontakt med oljebaserte produkter kan limet bli oppløst slik at vippene faller av.

Les også:

Ekspertenes beste skjønnhetstips

Følg Klikk Mote på Facebook

Helt perfekt!

Vakre øyne på en-to-tre

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning