Vinterpleie av huden

Slik passer du på huden i kulda

Kulde og dårlig inneklima kan ta fullstendig knekken på huden din. Heldigvis kan gode rutiner og skjønnhetsprodukter bevare den silkemyk og vakker!

Publisert Oppdatert

Kulda ute og den tørre luften inne gjør sitt for å tørke ut huden vår nå om vinteren.

Vil du være føre var, er det et par ting å tenke på dersom du vil forhindre at kulda setter sine spor.

Drikk masse vann

Når du tørker huden med et håndkle kan du klappe den tørr i stedet for å gni. Det lar deg bevare fuktigheten lenger og du unngår å få rifter i huden, noe som kan oppstå dersom den er ekstremt tørr.

Husk å drikke rikelig med vann. Huden kan bli dehydrert og tørr dersom du ikke tilfører kroppen nok væske.

Vann kvitter seg med kroppens avfallsstoffer og tilfører huden fuktighet innenfra. Gjør det til en dagligdags rutine, ha en flaske med vann stående i umiddelbar nærhet for eksempel på kontorpulten eller i bilen, så vil det være enklere å huske å drikke oftere.

Sol og frisk luft

Ikke overdriv soling når du er på høyfjellet eller hvis du bruker solarium. Sol har en uttørkende effekt på huden og kan gi deg permanente rynker på sikt. Her får du forresten tips til hva du bør gjøre for å få has på rynkene rundt øynene.

Frisk luft i hjemmet er et must for at huden skal puste godt. Når det er kaldt ute har vi en tendens til å fyre ekstra mye i peisen og skru opp panelovnen på fullt.

Husk å lufte ut iblant, for tørr luft gjør at huden gradvis mister sin naturlige fuktighet.

Under har vi samlet de beste tipsene for å bevare huden i både ansiktet og på kroppen frisk og fin vinteren igjennom.

10 tips til ansiktet

Er du stram i maska? Fortvil ikke! Her er redningen for tørr ansiktshud.

1) Start dagen med å rense huden. Bruk en fet og kremaktig rensekrem som bevarer hudens naturlige oljer. Husk å rense både morgen og kveld i vintermånedene.

Ren hydra calm cleansing, kr 245,-

2) For at både serum og oljer skal trekke godt inn i huden er det en god idé å ta en ansiktspeeling. Man kvitter seg ikke like hyppig med døde hudceller om vinteren, så derfor er det ekstra lurt å foreta mild og skånsom ansiktspeeling om vinteren. Husk å være varsom når du skrubber, huden er mer sensitiv og skjør når det er kaldt ute.

Ansiktsskrubb fra KEB, Swedish formula facial scrub, kr 355,-

3) Har du litt ekstra tid til overs, vil en fuktighetsgivende ansiktsmaske gjøre huden god som ny. Legg den på etter du har renset og skrubbet huden, da trekker næringsstoffene godt inn.

Ansiktsmaske fra L´occitane, kr 479,-

4) Bruk et serum i tillegg til fuktighetskrem. Et serum inneholder mer aktive ingredienser og høykonsentrerte virkestoffer enn en fuktighetskrem, og skal brukes som et supplement til din daglige hudpleie.

Oljeserumet Eternalist fra Sensilis, kr 499,-

5) Etterfulgt av serumet skal du påføre en fuktighetsgivende krem som inneholder sheasmør, avokado og Omega 3.

Dagkremen fra Vichy, kr 209,-

6) Det sies at øynene er sjelens speil, så ta godt vare på dem. Huden under øyet er ekstra ømfintlig og tynn. En øyekrem beskytter, lindrer og jevner ut fine linjer i huden. Velg en øyekrem med solfaktor så er du helt trygg når du møter vintersola uten solbriller.

Regenerating eye cream fra Dr. Hauschka kr 499,-

7) Concealer og foundation tilpasset tørr hud er genialt. De dekker ujevnheter i huden som blå ringer og røde flekker, i tillegg til at de beskytter huden hele dagen igjennom.

Natural finish cream concealer fra Shiseido, kr 260,-

8) Alle har vi vel opplevd tørre og sprukne lepper som svir. Peel leppene forsiktig og smør på en leppepomade som gir fuktighet og næring. Unngå lipgloss og produkter som inneholder mineraloljer. De kan få leppene til å virke enda tørrere.

Cliniderm lip repair, kr 99,-

9) I de kalde vintermånedene tilbringer vi mye tid inne. Den tørre luften tørker ut huden, og man bør derfor fukte den i større grad en ellers. Vanlig springvann tørker ut huden, så bruk kildevann som inneholder viktige naturlige bestanddeler fra jordsmonnet som er bra for huden din.

Maya Water facial mist, kr 215,-

10) Ikke glem å pleie huden når du sover. Smør den inn med en fet og fuktighetsgivende nattkrem. Da føles den myk og glatt når du våkner neste dag.

Nattkrem fra Declarè, kr 245,-

10 tips til kroppen

Føles huden som sandpapir? Her er redningen!

1) Peel huden når du står i dusjen. Skrubb forsiktig og ikke for lenge. Det er ikke mye som skal til før du har kvittet deg med de døde hudcellene.

Bodyscruben fra L´occitane, kr 245,-

2) Når du påfører bodylotion, så sørg for å ta den på før huden har tørket helt, da er nemlig porene fortsatt åpne og kremen trenger godt inn i huden og gjør den myk og smidig.

Bodylotion fra Declèor, kr 380,-

3) Unngå å få hendene i kontakt med altfor sterk såpe og varmt vann. Bruk en håndsåpe med lav pH-verdi når du vasker hendene dine.

Håndsåpe fra Clinique, kr 75,-

4) En god håndkrem er alfa omega i vintermånedene. Velg en som er fet nok og smør gjerne hendene inn flere ganger om dagen, også når du ikke føler deg så tørr. Det er viktig å forebygge.

Håndkrem fra L´occitane, kr 199,-

5) Kjennes føttene veldig tørre kan du unne deg selv et lunkent fotbad. Husk at også her må du ha litt olje oppi vannet. Når du er ferdig smører du inn føttene med en fet fotkrem.

Fotkrem fra Pinks Boutique, kr 325,-

6) Selv om man skal begrense langvarige dusjer og altfor varme bad, er det likevel deilig å slenge seg nedi karet etter en lang og hard dag på jobb. Tilsett olje eller flytende dusjkrem som gjør huden mer glatt og smidig. Men hver oppmerksom på at badekaret blir ekstra glatt når du tilsetter dette.

Dusjkremen Lait Corporel fra Biotherm, kr 185,-

7) Neste gang du er i butikken plukk med deg en dusjsåpe med lav pH-verdi som beskytter huden din.

Eucerin shower oil, kr 95,-

8) Tørr hodebunn som flasser og klør kan forekomme hyppigere når det er klimaforandringer og det blir kaldere i luften. Hold deg til ekstra milde sjampoer, og unngå mye og sterke stylingprodukter.

Aco hodebunnsgelé, kr 98,-

9) Ønsker du litt ekstra brunfarge selv om huden fortsatt er tørr, bør du smøre deg med en selvbruning i kremform, og gjerne en bodylotion eller gelé som gir fra seg litt farge gradvis. Da blir ikke resultatet så voldsomt og du bevarer fuktigheten.

Selvbruningsgelé fra La Roche-Posay, kr 169,-

10) Å barbere bikinilinje, bein og armer når huden er uttørket kan være vondt og ubehagelig. Da er det viktig å huske å kjøpe shaving gel eller olje, bytte bladene på høvelen ofte, og sist, men ikke minst, barbere deg i den retningen hårene gror.

Veet hårfjerningskrem, kr 99,-

P.S. Prøv å begrense dusjingen til én gang om dagen og unngå sterke såper og altfor varmt vann. Bruk heller hudvennlige dusjsåper med mild PH-verdi i vintermånedene. Tar du lange bad, bør du tenke på tilsette en dæsj mild badeolje i vannet og smøre deg inn med fuktighets-givende krem etterpå.

Les også:

Vi har testet 12 volum-maskaraer

Slik blir du julebordsfin

Få festfrisyren i en fei

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning