Gode tips for solbrun hud

Slik holder brunfargen lenger

Se hvordan du bør pleie huden din for å få en langvarig brunfarge.

VARIG BRUNFARGE: Plei huden din riktig, og brunfargen vil både holde lenger og se finere ut.
VARIG BRUNFARGE: Plei huden din riktig, og brunfargen vil både holde lenger og se finere ut. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert

Blågusten hud som ikke har sett solen på aldri så lenge skal snart møte det nådeløse sollyset. Det er på tide med en real overhaling.

Preparer huden før soling med disse supre tipsene. Vi garanterer en finere brunfarge som varer lenger.

Skrubb deg glad

Skrubb, eller peeling om du vil, er et veldig takknemlig produkt å bruke. Her merker du nemlig forskjell med én gang.

Tørre flekker og flassende hud blir borte på et blunk. I skrubbeprosessen fjerner du alle døde hudceller, slik at huden oppleves mindre grov. Du vil se at huden blir klarere og mer glødende før du vet ordet av det.

En god skrubb er ikke minst et must dersom du sverger til litt selvbruning før sola trår til for fullt. Peelingen bidrar til at fargen blir jevn og fin på kroppen.

Tips: Lag din egen saltskrubb med olivenolje og salt, og skrubb i vei. Oljen metter huden med fuktighet, så du trenger ikke body lotion etterpå.

Tips: Gjør føttene sandalklare med en real skrubb av føttene. Skrubb godt over, under og mellom tærne - også rundt neglene. Du kommer til å føle deg lett på tå og som et nytt menneske etterpå.

Still tørsten

Ingenting er så godt som å gi huden massevis av fuktighet etter en real skrubb. Pøs på - tenk at huden drikker begjærlig all fuktigheten den kan få.

Spander gjerne på deg en deilig fuktighetsmaske i ansiktet, og en næringsrik body lotion (ofte kalt body butter) eller olje for kroppen.

Små tørrhetsrynker i ansiktet vil forsvinne som dugg for solen, og flassende legger er for lengst historie.

Smør deg strammere

Kjenner du på kompleksene for cellulitter, og ønsker å smøre dem bort? Det finnes mange produkter på markedet som lover gull og grønne skoger, - og selv om kanskje ikke produktene kan trylle, så kan de i hvert fall drenere bort væske og avfallsstoffer og bidra til at lår og rumpe blir litt strammere.

Tips: For å få nytte av cellulittkremene, må du være flink til å smøre hver dag! Jo flinkere du er, jo mer fornøyd blir du med resultatet.

Litt juks er lov

Skummetmelkfargede legger er fint på Snøhvit, men ikke nødvendigvis oss andre vanlig dødelige. Synes du selv at du er lovlig blek, er det lov å jukse litt. Selvbrunere har vært på markedet i mange år nå, og vår favoritt er de som gir deg en gradvis farge.

De er gjerne kombinert body lotion og selvbruner, og gir deg frisk glød og en myk brunfarge som blir dypere for hver påføring. De finnes også som ansiktskremer. Herved anbefalt!

FRA VENSTRE: Decléor Gradual Glow Hydrating Body Milk (kr 429), Ole Henriksen Rub n'Buff Salt Scrub (kr 710), Dr. Hausckas Re-generating Body Lotion (kr 349), Biotherm Huile de Gommage Oil Theraphy (kr 235) og Carita Self Tanning Tinted Cream (kr 680).
FRA VENSTRE: Decléor Gradual Glow Hydrating Body Milk (kr 429), Ole Henriksen Rub n'Buff Salt Scrub (kr 710), Dr. Hausckas Re-generating Body Lotion (kr 349), Biotherm Huile de Gommage Oil Theraphy (kr 235) og Carita Self Tanning Tinted Cream (kr 680). Foto: Foto: produsentene

Sommerbrune legger året rundt

Lekre gylne legger året rundt er slett ingen umulig oppgave. Det eneste du trenger er en skrubb, en god bodylotion og en selvbruningskrem.

Skrubben sørger for at hudoverflaten, og dermed også fargen, holder seg jevn og fin, og ikke blir flekkete. Skrubb godt før du smører inn leggene med fuktighetskrem.

Har du veldig tørre legger, bør du også skaffe deg en skikkelig næringsrik kroppskrem. Godt fuktighetsnivå gjør at huden ser frisk ut, samt at selvbruningskremen fordeler seg jevnere.

Pass ekstra godt på knærne og tærne. Her er det fort gjort at det samler seg ekstra farge, og du kan ende opp med å se flekkete ut. Legg godt med fet fuktighetskrem her før du går løs med selvbruningskremen, så er du garantert et lekkert resultat!

Finn ut hva du liker best: selvbruningskrem som gir en intens brunfarge i løpet av bare et par timer, eller de variantene som gir deg gradvis farge over flere dager. Har du fått litt brunfarge, er en gradvis selvbruner perfekt til å vedlikeholde fargen med.

Tips: Bland ut selvbruningskremen med litt body lotion for å få en lysere fargetone. Blandingen kan være smart å bruke på tærne og knærne, slik at fargen her ser mer naturlig ut og overgangene blir jevne og fine.

Hårene må bort

Om du sverger til barbering, voksing eller epilering - hårstubbene må til pers når legger og lår skal ut i friluft. Men hvilken metode fungerer best? Barbering er enkelt og greit, og tar bare et minutt i dusjen. Voksing tar litt lenger tid, men så varer jo også resultatene lenger.

Epilering - disse hårfjerningsapparatene som napper raskt ut hårene, gjør samme nytte som voksing, og hårene blir like lenge borte. En epilator fjerner de siste hårene etter voksingen. Den er også perfekt til å vedlikeholde voksede legger med.

Hvis ikke du er en skikkelig hardhaus, anbefaler vi at profesjonelle tar seg av voksing av bikinilinja. Eller så kan du jo selvsagt ta i bruk den smertefrie høvelen.

Solvett gir deg fin hud

Sol er både bra og ikke bra for oss. Visst gjør den at vi produserer D-vitamin, så litt sol skal vi ha. Men da holder det med en halvtime med sol to ganger i uka, i følge Webmd.com.

Solen er den fremste årsaken til at vi får rynker og pigmentflekker, og til at vi ser gamle ut før vi må. At uvettig soling kan gi kreft, er heller ikke noe hyggelig å tenke på. Derfor er det så viktig å beskytte huden.

Til daglig kan du bruke en fuktighetskrem med solfaktor. Mange produsenter byr på dagkremer med solfaktor 15 og oppover. Føler du deg litt blek og tam? Prøv en krem med litt farge i. De gir ørlite farge og glød, nok til at du føler deg hakket freshere. Skal du virkelig sole deg, er det skikkelig solkrem som må til.

Les også:

FRA VENSTRE: Imedeen Tan Optimizer (kr 430), Dr. Kadir Passion Fruit Body Butter (kr 425), Murad Firm og Tone Serum ( kr 775) og Veet Easy Grip Wax Strips (kr 108).
FRA VENSTRE: Imedeen Tan Optimizer (kr 430), Dr. Kadir Passion Fruit Body Butter (kr 425), Murad Firm og Tone Serum ( kr 775) og Veet Easy Grip Wax Strips (kr 108). Foto: Foto: produsenten

Slik bruker du selvbruning

Den enkleste veien til brunfargen

Derfor bør du peele hude n

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning