Øyesminke steg for steg

Slik får du til sotede øyne

Sotete øyne er en av høstens store trender. Slik lykkes du!

SOTEDE ØYNE: Gjør dramatisk entré på høstfesten med sotede øyne. Slik får du looken som Roberto Cavalli hadde på sin høstvisning.
SOTEDE ØYNE: Gjør dramatisk entré på høstfesten med sotede øyne. Slik får du looken som Roberto Cavalli hadde på sin høstvisning. Foto: Foto: Bulls
Publisert Oppdatert

Dramatiske, sotede øyne er en klassiker som dukker opp hver bidige høst, - og som vi digger like mye hver gang.

Øynene blir rammet inn med sexy sort, og den sterke kontrasten gjør at øynene dine blir det perfekte blikkfang.

Legger du til litt metallisk skygge, får du høstens trendy variant av soting.

Men soting av øyne er vanskelig å få til. Det blir raskt skyggedryss og søl, og det er fort gjort at man ender opp med å se ut man har fått seg en på trynet, - ikke akkurat fullt så sexy og kul som man hadde tenkt seg.

Hvordan skal du få det til selv om du ikke er proff?

De beste tipsene

Vi har snakket med profesjonell makeupartist Stine Skivik, og hun vet råd. Her her hennes beste tips for få til sotingen perfekt.

* Legg et løst pudder under øynene slik at dryss fra skyggene ikke fester seg og ødelegger sminken din. Husk å børste vekk pudderet etterpå!

* For å få eyelineren til å sitte bedre, legg en mørk skygge over for å forsegle. Dette gjør også at det ikke ser hardt og strekete ut.

* Striper øyeskyggen seg fort, bruk en øyebase under skyggene. Dette produktet går også ofte under navnet eye primer. Eye primer kommer i alle prisklasser og hos de fleste merker. Vi liker for eksempel Art Deco Eye Shadow Base (kr 115), og Elizabeth Arden Advanced Eye Fix Primer, som også dekker litt (kr 250).

* Eventuelle uhell fjernes med en q-tip med concealer på. Det fungerer som reneste tryllestaven.

* Godt verktøy er halve jobben. Og husk: Hold resten av sminken nøytral når du har sotede øyne, så ikke det blir for mange fokuspunkter i ansiktet. En nøytral leppestift eller lipgloss er perfekt til.

SOTEDE ØYNE: Roberto Cavalli var en av designerne som viste sexy sotede øyne på catwalken. Av produkter ser du kajal fra The Body Shop i fargen Black, kr 98. Highlighter fra Nars, kr 189. Brun matt øyenskygge fra Make Up Store i fargen Brownie, kr 140. Metallisk øyenskygge kalt Mono Chrome Shine, fra L'Oréal Paris, kr 105 . Kanebo Sensai 38 grader Mascara, kr 275.
SOTEDE ØYNE: Roberto Cavalli var en av designerne som viste sexy sotede øyne på catwalken. Av produkter ser du kajal fra The Body Shop i fargen Black, kr 98. Highlighter fra Nars, kr 189. Brun matt øyenskygge fra Make Up Store i fargen Brownie, kr 140. Metallisk øyenskygge kalt Mono Chrome Shine, fra L'Oréal Paris, kr 105 . Kanebo Sensai 38 grader Mascara, kr 275. Foto: Foto: Bulls og produsentene

Slik får du enkelt sotete, metalliske øyne:

1. Jevn ut huden med en foundation og dekk til urenheter med en concealer.

2. Legg en bruntonet øyenskygge på hele lokket, og til litt over globalen, men ikke helt opp til øyenbrynet. Det er ikke så farlig nøyaktig hva slags farge det er på denne skyggen, det viktigste er at den lager en slags base for den svarte skyggen du skal legge i neste punkt.

3. Ram inn øynene med en svart kajal langs vippekanten oppe og nede, og dus kantene litt ut. Legg så en matt, svart øyeskygge over kajalen slik at den sitter bedre.

Legg den samme svarte skyggen på øyelokket og opp mot globalen og dus den godt ut. Bruk en god øyenskyggepensel, helst i naturbust.

4. Legg så en kobberfarget øyeskygge midt på øyelokket oppå den svarte og soft kobberfargen opp mot globalen. Legg også litt kobberfarget skygge under øyet, langs den svarte øyeskyggen.

Helt innerst i tårekroken legger du en gullfarget skimmerskygge før du gir vippene to strøk med svart maskara.

5. En frisk kremblush i kinnene og highlight på kinnbeina, neseryggen og amorbuen gjør looken komplett.

Les også:

Sminken som sitter uansett vær

Kamilles store nettshoppingguide

Slik får du høst-looken

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning